liljon852 發表於 2010-11-17 09:56

有冇電腦螢幕可以直接插usb入去播放usb內之多媒體檔案?

呢個功能lcd tv就有, 但有冇電腦mon都有同樣功能既呢?

因小弟打算添置一個電腦mon於床尾以便訓係床上睇電影, 但由於laptop距離太遠, 加上唔想成日將d線蚊黎蚊去
除左另外買部htpc駁去床尾電腦mon之外, 有冇其他方案呢??

ming 發表於 2010-11-17 11:25

暫時應該無

waicsl 發表於 2010-11-17 11:41

有, Dell Monitor, 我現在用緊

http://www1.ap.dell.com/hk/zh/home/monitors_landing/ct.aspx?refid=monitors_landing&s=dhs&cs=hkdhs1&~tab=4

你可以去旺電Dell 門市試

SonSon 發表於 2010-11-17 12:18

Dell D LCD Mon 雖然有USB連接, 但係應該唔支援播放.

ming 發表於 2010-11-17 20:12

入面都無處理器 點播那些檔案

一係買部media player就ok

P@$$W0RD 發表於 2010-11-21 20:41

有, Dell Monitor, 我現在用緊

你可以去旺電Dell 門市試
waicsl 發表於 2010-11-17 11:41 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

師兄, 請問你用緊邊隻 model? 可以直接播 usb file~

waicsl 發表於 2010-11-21 21:27

我用緊Dell SX2210 , 機後有2個usb, 我用來連接card reader/mini station . play files&music , Dell Mon是連部電腦用, 必要開電腦

PS: 我可能誤會你的問題?可以直接播 usb file, 你既意思個mon 好似TV 咁, 一開就播; 如果想咁好似要用mon同主機合一的computer ,就咁mon 就唔知啦

如果真是誤會你的標題,答錯了, 咁就要講sorry{:1_249:}
頁: [1]
查看完整版本: 有冇電腦螢幕可以直接插usb入去播放usb內之多媒體檔案?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。