daidinghow 發表於 2010-11-5 00:39

想DIY電源線俾部合併amp同cdp

上個星期先SET好部AMP, 俾各位CHING毒到. 依家想DIY條電源線部合併amp同cdp.
好多CHING都話Belden 83803好, 如果用向合併amp同cdp好唔好效果呢?
仲有83803, 新手DIY會唔會有難道呢??{:1_330:}

THX!

awu 發表於 2010-11-5 01:32

83803好硬, 新手DIY有難道!合併amp同cdp唔好效果, 太粗声

CKKeung 發表於 2010-11-5 06:43

Acrolink cables have warmer/more musical sound.

doublez 發表於 2010-11-5 06:50

CDP 我都用緊 Acrolink 4020

KING 發表於 2010-11-5 09:19

Int.Amp 我用Acrolink 4030
CDplayer 就用Oyaide PA-23{:6_182:}

daidinghow 發表於 2010-11-5 09:47

Acrolink 4030/4020?? 秋姐有嗎?
Acrolink 可以DIY定買廠線?

doublez 發表於 2010-11-5 09:53

兩條都有散線, 可DIY

daidinghow 發表於 2010-11-5 10:53

另外,我部合併AMP係:NAD326
CDP: ONIX CD-10..
冇問題嗎???
請原諒新手D低B問題..

KING 發表於 2010-11-5 11:23

cdplayer 建議你用Acrolink 4020III 啦!{:6_182:}

minimoai 發表於 2010-11-5 12:32

cdplayer 建議你用Acrolink 4020III 啦!
KING 發表於 2010-11-5 11:23 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

King Sir 點解你唔用Acrolink 4020III比 CDplayer{:6_141:} ... 係咪夾player因素?
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 想DIY電源線俾部合併amp同cdp

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。