Roy 發表於 2008-4-11 22:00

小試 F100fd

依幾日好多野搞,試住少少先啦 sample 一大張,遲少少再影多 d post 上黎

部機燃落都幾好玩,色準,反應唔錯,menu 唔會慢,zoom 前後都幾快,唔知係咪較左 Quick AF 既關係,focus 個 speed 都 ok, 手感都幾好,唔太重唔太輕,但最大問題就勁食電,另外一個問題多人講既就係 +/-EV 要係 menu 入面較,係麻煩少少,不過其實有 fast key,只要 按實 不放 便會直接去到 menu 裹第一行既 +/-EV咁就可以快少少入到去較啦,整體黎講細機仔無投訴,買左無後悔,影相都多左好多,正 :lol

lkljason 發表於 2008-4-11 22:30

Smilies018 Smilies018 Smilies018 Smilies018

ssss41357 發表於 2008-4-11 23:00

高手出招永冇撻Q :lol

Ricky24000 發表於 2008-4-11 23:22

Good呀Smilies018

radhk 發表於 2008-4-12 09:18

高手出招永冇撻Q x2

我就反而出埋d爛相. :'( 下次F100既聚會真係要學下野. Smilies014

威廉 發表於 2008-4-13 02:36

哩張真係惦

小瑟 發表於 2008-4-13 18:30

嘩.....頂. 呢張相真係好正呀, 中毒呀!!Smilies019

導演 發表於 2008-4-13 18:57

完全唔似 DC 仔影Smilies018

Roy 發表於 2008-4-14 09:52

琴日想出去試下機,最衰天色唔好啦 :Q

radhk 發表於 2008-4-14 20:54

原帖由 Roy 於 2008-4-14 09:52 發表 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
琴日想出去試下機,最衰天色唔好啦 :Q

我尋日都用部f100影0左批爛相. XD

http://hk.myblog.yahoo.com/ck_lee_hk/article?mid=4679
頁: [1] 2
查看完整版本: 小試 F100fd

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。