tennishk 發表於 2010-9-10 20:18

請問手提電腦是否唔好放在喇叭則邊?

請問手提電腦是否唔好放在喇叭則邊?
因為睇本說明書係咁寫,但問SALES佢話唔怕。

請指教。

我既情況,左同右各有一隻。

fuman0123 發表於 2010-9-10 20:35

{:6_238:}都唔怕嘅....

ricoy288 發表於 2010-9-10 21:19

冇問題呀,我都係類似甘放.

如有影響spk, 先再諗過點擺羅.

245141525 發表於 2010-9-10 22:02

喇叭隔離應該唔怕
唔好放sub仔隔離就得
因為hard disk係轉動運作,sub仔o既震盪好大機會會影響到hard disk
我之前個hard disk應該就係咁壞咗......

tennishk 發表於 2010-9-10 22:26

唔該晒咁多位,咁我照擺啦。

KUNGKUNG 發表於 2010-9-11 01:08

回復 5# tennishk

tennishk Ching ,
最大問題反而係你部 notebook 電源 有冇 插係 AV 同一個拖板度 ,
如果 電腦 同 音響 共用 拖板 , 肯定 衰聲到暈 !!!

tennishk 發表於 2010-9-11 07:27

回復tennishk

tennishk Ching ,
最大問題反而係你部 notebook 電源 有冇 插係 AV 同一個拖板度 ,
如果 ...
KUNGKUNG 發表於 2010-9-11 01:08 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
乜原來有影響架?
電腦同唱盤用同一個拖板,會唔會有影響呢?

KUNGKUNG 發表於 2010-9-11 11:43

回復 7# tennishk

tennishk Ching , 不如自己試吓睇睇聽唔聽到分別 : -
* 插著 notebook power (唔開著部 notebook) , 然後聽一首歌
* 插著 notebook power (開著部 notebook) , 然後聽一首歌
* 蚊走 notebook power , 然後聽一首歌
* 如果你聽唔到 分別 , 甘就 恭喜晒你啦 !!!

tennishk 發表於 2010-9-11 15:29

回復tennishk

tennishk Ching , 不如自己試吓睇睇聽唔聽到分別 : -
* 插著 notebook power (唔開著部 n ...
KUNGKUNG 發表於 2010-9-11 11:43 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
唔該晒咁多位。
其實我咁問唔係怕會影響聲音效果,只係想知喇叭會唔會另部手提電腦容易壞。
同埋我唔會同一時間開部手提電腦同HI FI。
頁: [1]
查看完整版本: 請問手提電腦是否唔好放在喇叭則邊?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。