deepstriker 發表於 2010-8-31 16:38

請問前置speaker 線推介

小弟 AMP 用緊 Pioneer VSX-1017, Speaker 係 Tannoy 611 MKII 座地,
而家條線係Tara Labs Prism OMNI , 我感覺高音幾Bright 但係人聲唔夠厚,
想DIY 條線, 請教下各位ching 有咩推介~
Thank you ~

KING 發表於 2010-8-31 16:50

SFH-X or LS1002 {:6_193:}

deepstriker 發表於 2010-8-31 17:01

Thanks KING Sir ~
我都見呢度好多ching 用緊SFH, 都想請教下, 其實行single out Bi-wire同, 同用AMP既Bi-AMP 功能分兩組出理論上有咩唔同呢?

KING 發表於 2010-8-31 17:10

呢度有講去睇睇先啦!{:6_238:}
http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=46910&highlight=bi-wire

KUNGKUNG 發表於 2010-8-31 18:57

回復 1# deepstriker

deepstriker Ching ,
- 未必關條 TARALABS SC 事
- 好大可能係關部 AV AMP 事
- 不如將D 換線錢 買部 2-CH AMP 先

deepstriker 發表於 2010-9-1 00:34

唔好意思好多問題, 都想問下其實 Tara Labs 呢條線係屬於咩性質,
好少見到人討論呢個牌子既線, 我條線係買AMP 既時候shop 送埋俾我既~

deepstriker 發表於 2010-9-15 11:12

SFH PX 周年版入手ed ~ 不過未試~
多謝各Ching 建議~
頁: [1]
查看完整版本: 請問前置speaker 線推介

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。