supra 發表於 2010-8-18 02:23

Ching唔上色??{:1_343:}

DVD迷 發表於 2010-8-18 08:10

Ching唔上色??
supra 發表於 2010-8-18 02:23 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

呢隻唔洗上色都ok,個頭髮透明黃我鍾意,因為咁先似發光...{:6_212:}

DVD迷 發表於 2010-8-18 18:22

手部圖

DVD迷 發表於 2010-8-18 18:24

腰部圖

DVD迷 發表於 2010-8-18 18:27

八吋架圖

DVD迷 發表於 2010-8-18 18:32

腳部圖

DVD迷 發表於 2010-8-18 19:00

終於都完成任務了,玩過後,感覺不錯,做得非常出色,因為很有十二吋人偶感覺!{:6_193:}
不過要講到完美,當然冇可能吧,就算你買十二吋都未必得到完美的,可動性十分強,比起十二吋好玩得多,最唔鍾意手掌那個部份,因為好易跌下來,這個真要改改先得了,還要個手掌不能動之前隻幪面超人真做得好好多了,最怕換手掌...{:6_199:}
最後講到貼紙,這個貼紙真過癮,有好多不同圖案貼,最大問題是說明書沒有教貼其他圖案,所以...為有亂貼一通了...{:6_203:}
畫線,單睇起來,冇咩地方要畫線,但我細心想了很久,如果想貼一d傷口的話,如果不畫線這樣貼起上來會不好睇的,所以齊決定會身畫線舊化式,這樣就可以放心貼了,不過我只係用一支黑色畫線筆,就係簡簡單單一畫就可以了...{:6_237:}

koo9726 發表於 2010-8-18 19:20

哈哈,砌得好快喎{:6_174:}

DVD迷 發表於 2010-8-18 19:25

哈哈,砌得好快喎
koo9726 發表於 2010-8-18 19:20 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

有師兄急住睇完成品...所以齊要快快完成呀?{:6_239:}

DVD迷 發表於 2010-8-18 19:29

5 keep 盒 牙.................
ryuichi 發表於 2010-8-18 01:24 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

砌完影完相後...入屍袋,再放入模型盒裏...{:6_188:}
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 【MG】1/8 超級撒亞人~孫 悟空~一晚可以完成任務啦!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。