kk2817 發表於 2010-8-16 23:39

喇叭插位斷咗

喇叭後的銅插位有一個斷咗!各位師兄有冇得自己diy thank{:6_198:} !

KING 發表於 2010-8-16 23:52

理論上係可以換既!{:6_189:}但最好POST張相上黎比大家睇清楚先肯定得唔得!{:6_190:}

KUNGKUNG 發表於 2010-8-17 13:10

回復 1# kk2817

kk2817 Ching , 出去買d " 喇叭接線柱 " 返黎 換左佢 就得啦 .
買之前 拆左喇叭後面 塊 " 接線柱面板 " 望一望先 , 睇吓應該
買邊隻啱入 . 買d唔同物料既 , 重可以 "較埋聲 " 潻 !!

moliu 發表於 2010-8-17 14:09

CMC 真係唔錯,我最近先幫我隻有1X年的DAC換左CMC 的RCA 插口...{:6_193:}

KING 發表於 2010-8-17 15:05

回復kk2817

kk2817 Ching , 出去買d " 喇叭接線柱 " 返黎 換左佢 就得啦 .
買之前 拆左喇叭後面 塊 "...
KUNGKUNG 發表於 2010-8-17 13:10 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

睇落好似好易攪咁喎!唔知有冇紫銅既呢!{:6_174:}

KUNGKUNG 發表於 2010-8-17 16:05

回復 5# KING

呢位 老細 有運行啦 ! 小弟最近係度搞緊 " 更換喇叭接線柱 " !
我已經買左塊 " 4mm鋁合金拉絲 接線柱面板 " , 重要係 黑色 既 !
接線柱 就 唸緊以下 幾只 : -
1) CMC 紅銅
2) ONIX 紫銅
3) WBT

KUNGKUNG 發表於 2010-8-17 16:05

回復 4# moliu

moliu Ching , 請問你會去 邊度 買 CMC 既 產品 ???

KING 發表於 2010-8-17 16:40

回復KING

呢位 老細 有運行啦 ! 小弟最近係度搞緊 " 更換喇叭接線柱 " !
我已經買左塊 " 4mm鋁合金拉絲 ...
KUNGKUNG 發表於 2010-8-17 16:05 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

快d post相上黎比我地學吓野啦!{:6_190:}

KUNGKUNG 發表於 2010-8-17 17:04

回復 8# KING

唔 post 啦King Sir ! 費時你又中毒啦 !{:6_163:}

KING 發表於 2010-8-17 17:11

回復KING

唔 post 啦King Sir ! 費時你又中毒啦 !
KUNGKUNG 發表於 2010-8-17 17:04 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

KUNG兄!而家我都浸係個毒海到啦!{:6_243:}一件污兩穢有咩野話邊個毒邊個呀!{:6_174:}
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 喇叭插位斷咗

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。