劉一舟 發表於 2010-10-5 01:42

港譯:吸血兒凶

香港上畫日期:10月21日

香港發行:安樂

故事簡介:
艾比 (嘉兒莫蕊茲 飾) 是一位神秘的十二歲少女,她最近搬到在學校一直被受同學排擠和欺負的奧雲 (高迪史麥菲 飾) 家附近居住。寂寞的奧雲跟他的新鄰居漸漸發展出一段真摰的情誼,但他同時發現艾比的真正身份原來毫不簡單。一宗宗恐怖的兇案肆虐他們所居住的新墨西哥州小鎮內,奧雲不由得猜想他新認識的好友其實是可怕的吸血殭屍。

又一套好令人期待嘅電影,期待Chloe Moretz嘅演出。

喺(The Eye)《異度見鬼》飾演末期病童Alicia 同Jessica Alba大演對手戲,喺(500 Days Of Summer)《心跳500天》演人細鬼大Rachel上位,然後喺(Kick Ass)《勁揪俠》飾演小女俠紫天椒令人擊節讚賞,年僅十三歲嘅嘉兒莫蕊茲(Chloe Moretz),喺(Let Me In)《吸血兒凶》擔綱,飾演貌似12歲其實已經兩、三百歲嘅吸血殭屍!

呢個荷李活超級新星,被一致睇好,《勁揪俠》續集已講明會以佢為主線。

轉載: 蘋果日報 (15-10-2010)

轉載: 星島日報 (15-10-2010)

greenbean 發表於 2010-10-18 13:43

roadshow 個 trailer 好正.

荷李活改編瑞典原著嘅版本,呢套「婆」仔戀,入場都係為咗要睇Chloe Moretz嘅演出。

成套戲整體一般,表現到原著嘅幻情同血腥風格,兩、三百歲嘅吸血殭屍角色,戲份反為唔及個男童多,但以Chloe Moretz嘅能力同潛力,完全難唔到佢,不過個人始終比較欣賞佢演繹豪爽同開朗嘅角色,今次未係佢耀眼嘅演出。

lukalok 發表於 2010-10-24 23:24

荷李活改編瑞典原著嘅版本,呢套「婆」仔戀,入場都係為咗要睇Chloe Moretz嘅演出。

成套戲整體一般,表現 ...
朗 發表於 24-10-2010 16:00 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

原版都係個男仔重戲啲。

原版都係個男仔重戲啲。
lukalok 發表於 2010-10-24 23:24 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

係呀! 但一來係主觀願望同偏好,諗著有可能荷李活版會從商業角度考慮,加重Chloe Moretz嘅戲份。

nicebeebee 發表於 2011-3-21 18:46

想問下一開始同女主角一齊的伯伯是否父女?定係情人?{:6_146:}希望有大大可解答{:6_143:}謝謝!

WATCHMEN 發表於 2011-3-21 22:52

應該係情人。

nicebeebee 發表於 2011-3-21 23:33

回復 29# WATCHMEN

我都認為係,即係男主角老了之後結果好可能同佢一樣....,好可憐,而..女主角到底係愛上男主角定只係想利用男主角呢....{:6_147:} ??
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 重拍血色童話 – Let Me In 吸血兒凶

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。