chrisclw 發表於 2010-6-19 16:31

Nikon AF 85/f1.4 - 又破財啦.....

其實呢枝鏡頭我一直都想買咗好耐啦, 今日終於都忍唔往{:6_209:} , 走咗去{:6_208:} MK到入貨同走私返屋企.{:6_241:}

由於未有太多間去慢慢試, 所以揾咗我隻狗女做model嚟試吓枝鏡!

mankoo米高 發表於 2010-6-19 17:18

收到2.8已經開始見利{:1_351:} (加多塊b+w 77mm MRC fliter 穩陣啲)

chrisclw 發表於 2010-6-19 17:44

收到2.8已經開始見利 (加多塊b+w 77mm MRC fliter 穩陣啲)
mankoo米高 發表於 2010-6-19 17:18 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

Mankoo兄咁利害{:6_121:} 又會知道我未買filter嘅....{:6_122:}

mankoo米高 發表於 2010-6-19 17:50

回復 3# chrisclw
不是估的,如果有是可以在相中見到的{:1_253:}(咁貴嘅全新鏡,買咗FLITER都第一時間上啦)

chrisclw 發表於 2010-6-19 17:52

回復chrisclw
不是估的,如果有是可以在相中見到的(咁貴嘅全新鏡,買咗FLITER都第一時間上啦) ...
mankoo米高 發表於 2010-6-19 17:50 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

係喎!!! {:1_332:} 敢問ching知唔知邊道買B+Wfilter平d呀? {:6_136:}

mankoo米高 發表於 2010-6-19 17:59

回復 5# chrisclw
肥花賣$580,應該算好平了(今晚我返屋企CHECK單,如果記錯我再更正)
記得買B+W 嘅77mm MRC,但唔需要買slim版,一來好貴,二來中距離鏡都唔太怕黑角

Big_McIn 發表於 2010-6-19 19:34

回復chrisclw
肥花賣$580,應該算好平了(今晚我返屋企CHECK單,如果記錯我再更正)
記得買B+W 嘅77mm MRC, ...
mankoo米高 發表於 2010-6-19 17:59 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

Mankoo兄:
肥花在那裹呢?
昨天在天祥買82mm $700-
唔知Hoya新HD点睇?平過B+W少少。

macjuju 發表於 2010-6-19 21:59

我都覺得, 貴鏡不妨買貴 Filter.
另今日上過 B+W 果個吹水 Talk, 都覺得唔錯既. Hoya HD 我上次用過快 72mm 只係覺得一般架另咋, 遲下都想換番 B+W 先.

mankoo米高 發表於 2010-6-19 23:41

回復 7# Big_McIn
Big_McIn兄,肥花即係:
shop@dcfever.com 門市
旺角門市
電話:(852) 2781-1780
地址: 九龍旺角山東街 47-51 號星際城市三樓 326-329, 339-340 號

銅鑼灣門市
電話:(852) 2834-3112
地址: 銅鑼灣告士打道 311 號皇室堡 10 樓 1013 室

深水埗門市
電話:(852) 2361-2778
地址: 九龍深水埗桂林街 141A 高登電腦廣場(高登新翼)1 樓 48-51 號舖

timlee672 發表於 2010-6-19 23:58

上個月買左b+w77mm只係$550(mk天祥),得閒就比較下。
頁: [1] 2
查看完整版本: Nikon AF 85/f1.4 - 又破財啦.....

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。