obee 發表於 2010-6-11 10:30

How to watch HD "TV" on Mac?

As title, I am new to Mac, and I want to know does any c-hing watch TV on mac? How to setup? Just buy a USB TV stick and it will work? Thanks!

macjuju 發表於 2010-6-11 10:48

老實講, 唔好諗咁多好了.
因為得一支有Native OSX Driver, 但唔係好得.

obee 發表於 2010-6-11 11:13

老實講, 唔好諗咁多好了.
因為得一支有Native OSX Driver, 但唔係好得.
macjuju 發表於 2010-6-11 10:48 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

oh.... thanks. {:6_203:}

skenstudio 發表於 2010-6-11 11:27

用得Mac唔好玩呢d野啦{:6_174:}

macjuju 發表於 2010-6-11 12:14

回復 4# skenstudio
你係唔係 OSX User?
唔係諗住帶起 "民族" 情緒. 要睇都係可以的, 不過"煩" - 因為 OSX 對 Video "硬解" 呢方面, 重好落後.

想知有幾 "煩"? 去片 http://www.youtube.com/watch?v=qlOASYMAqHA

先講明呢條片唔係我做的. 但當時我都試玩過, 只係用緊 2.0GHz C2D 睇 J2 同唔係高清既台都okay.
要睇高清就對 CPU 要求高D, 如果你用緊 2.6GHz 以上既 CPU, 咪試下囉. 成本二舊水有找.

不過想當然, 你BootCamp去Windows, 就無晒問題啦 - 因為呢個係 OSX 現時既缺點, API 都係早兩個月前先放出黎.

obee 發表於 2010-6-11 12:48

I am new to Mac. Using 3.0 GHz C2D, so I guess I can play it smoothly without hardware decode.

macjuju 發表於 2010-6-11 13:08

咪攞 250 買支 "Support" 既手指玩下囉. 條 YouTube 片既 Discussion Link, 我Check過係有時的.

skenstudio 發表於 2010-6-11 13:40

Mac機一向要外加野來玩影音根本係無乜選擇{:6_174:}

macjuju 發表於 2010-6-11 14:17

回復 8# skenstudio

同意之極, 所以一直我都唔會鼓勵人買 Mac 既野. 但買左既話, 我會話點解唔用盡佢? {:6_174:}

skenstudio 發表於 2010-6-11 14:27

但買左既話, 我會話點解唔用盡佢......裝windows {:6_125:}
頁: [1] 2
查看完整版本: How to watch HD "TV" on Mac?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。