frenchivory2 發表於 2010-11-22 00:27

看到了。
終於明白什麼是原汁原味。{:6_193:}

hkslash 發表於 2010-11-22 00:29

回覆 127# KUNGKUNG

KUNG兄好似你都用緊喎,仲話一百個鈡出包膠!! {:6_190:}

回覆 128# frenchivory2

frenchivory2兄 ~ 小弟用套超入門器材,而且我要求好底架,唔難聽己經ok啦 ~ 執告就唔敢講啦,大家分享下啦~

換左381Ag最大分別: 信息量,空間感,聲音密度都有明顯提升 <<-- 基本上有呢幾樣其他HiFi要求都可以比到你,
因為小弟未用過其他靚野無得比較,而且未完全煲熟,音色方面等KUNG兄包膠啦 ~ {:6_195:}
個人喜好: Wattgate籃星星 <<-- (之前只用過頭尾插) {:6_193:}~
遲小小想入多隻381 IG夾下,應該更啱我口味 ~ {:6_134:}

hkslash 發表於 2010-11-22 00:33

回覆 129# KING

我睇King Sir你唔單只中毒,仲入左教 ~ {:6_174:}

hkslash 發表於 2010-11-22 00:34

回覆 139# minimoai

遲d就難講啦~ {:6_138:}

KING 發表於 2010-11-22 00:36

回覆KING

我睇King Sir你唔單只中毒,仲入左教 ~
hkslash 發表於 2010-11-22 00:33 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

師兄!唔入76教又點會中毒呢!{:6_192:}

KUNGKUNG 發表於 2010-11-22 00:38

回復 142# hkslash

hkslash 兄 , 好野 , 我唔使出報告啦 , Ching 你都已經講左啦 !
補充少少 , 音場更深更闊更高 , 呢d 都係 381 比到你既 !
最緊要係 有 " 音樂感 " , 襟聽好多 !

KUNGKUNG 發表於 2010-11-22 00:41

回復 141# frenchivory2

freshivory Ching , 漏左一樣最緊要既 要 補充 !
** 小弟呢個接法係完全唔符合香港既法例規定既 **

hkslash 發表於 2010-11-22 00:42

回覆 145# KING

你好似過左底去五毒喎~ 經常見你兩條K一齊出招 ~{:6_138:}

KING 發表於 2010-11-22 00:44

回覆KUNGKUNG

KUNG兄好似你都用緊喎,仲話一百個鈡出包膠!!

回覆frenchivory2

fren ...
hkslash 發表於 2010-11-22 00:29 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

師兄!你係用381g定係381Ag呢?{:6_141:}
381 1G Gold 係新出品黎!{:6_238:}

hkslash 發表於 2010-11-22 00:56

回覆 146# KUNGKUNG

教主即係教主{:6_193:}
小弟工力有限而且環境有限制,係小弟套cheap野下深度層次提升得較多,
由其是我聽Band Sound多,依家套鼓同歌手明歞表達到前後層次 ~ {:6_193:}
其他HiFi效果都有提升 ~ 呢粒籃星星真係無買錯 ~ {:6_195:}
頁: 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24
查看完整版本: 4位排插 - 任意換 "肉" (P.7 新加相-終於塞返個 LOAN)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。