lemonstar 發表於 2010-4-30 12:01

anthony兄
你個ironman fanart同我嗰個唔同喎~

daken 發表於 2010-4-30 12:30

好正呀 唔好再來啦{:6_126:}

wangtalltall 發表於 2010-4-30 12:33

唔制呀... 點解你地可以整到咁靚嫁... {:6_187:}

chhanthony 發表於 2010-4-30 12:34

anthony兄
你個ironman fanart同我嗰個唔同喎~
lemonstar 發表於 2010-4-30 12:01 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

可以自己揀poster同background的
只要你去XXX.xml個file
揾posterurl replace條link就可以換自己要嘅poster
去fanarturl replace條link就可以換background

今晚我揾個wallpaper嘅site畀你地, 好多好正嘅fanart

大玩偶 發表於 2010-4-30 13:06

真係好.....無買錯C-200....{:6_181:}

有Anthony 同 星爺帶路...

C-200 即時變得 型英帥靚正 !
{:6_180:}

chhanthony 發表於 2010-4-30 13:35

如可確保YAMJ可以揾O岩你要嘅電影

YAMJ始終係一個電腦software
當遇上一O的相同或相類似嘅戲名有時都會出錯
如果要確保YAMJ一定揾O岩你嘅電影
咁你可以用note pad開一個file
去http://www.imdb.com/揾你要嘅電影
如Iron Man 2 http://www.imdb.com/title/tt1228705/
之後將條link copy去個note pad度
再將個file save成你個file名一樣
如Iron Man 2.mkv或Iron Man(BDMV structure)就save成 Iron Man 2.nfo
再將個nfo file放O係影片嘅folder入面再run YAMJ就可以

而nfo file另一個編寫方法, 今晚再post 

另一個command

<movie>
<title>Iron Man 2</title>
<id>tt1228705</id>
</movie>

siudd 發表於 2010-4-30 13:43

chhanthony 兄實在係強!

chhanthony 發表於 2010-4-30 13:53

如果將同一系列電影放左一起

有時當YAMJ run完後你會發現同一系列嘅電影不但無放O係埋一齊
O的次序重要亂晒, 原因好簡單, 因為YAMJ只係以A-Z同筆劃去分先後次序
佢跟本O的戲係唔係同一系列

但要整理佢亦唔係難事
以The Lord of the Rings為例

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.mkv
The Lord of the Rings: The Two Towers.mkv
The Lord of the Rings: The Return of the King.mkv

你只要O係Jukebox個folder度揾出
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.xml
The Lord of the Rings: The Two Towers.xml
The Lord of the Rings: The Return of the King.xml

分別O係3個xml入面嘅</movie>前
加入以下command
(如第一集就)<set order="1">The Lord of the Rings</set>
(如第二一集就)<set order="2">The Lord of the Rings</set>
(如第三集就)<set order="3">The Lord of the Rings</set>

再run一次YAMJ, 就會出再以下效果

http://i79.photobucket.com/albums/j153/chhanthony/AV/Popcorn%20Hour%20C-200/SDC11701.jpg
http://i79.photobucket.com/albums/j153/chhanthony/AV/Popcorn%20Hour%20C-200/SDC11702.jpg

呢個方法好處係可以將同一系列嘅電影集合一齊
唔好處嘅係我發現呢個方發只可以最多將5套電影集合一齊
如果好似Harry Porter呢O的超過5集嘅
其中一集會唔見O左

canon.hk 發表於 2010-4-30 13:59

好喇...夠喇......{:6_212:}想引死人咩{:6_187:}

matthew 發表於 2010-4-30 14:13

等我都cap 完up 上黎先~~{:6_138:}{:6_138:}
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: Media Player Movie Wall交流區

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。