導演 發表於 2010-4-22 21:17

得淡笑

醒佢又唔知, 仲以為自己已經影得唔錯 {:6_206:}

http://www.dchome.net/viewthread.php?tid=862454&extra=page%3D1&page=1

ricoy288 發表於 2010-4-22 21:52

一開嚟睇,都覺得奇怪,點解一場賽事中比賽緊既跑車係甘既.
真係好似拍模型車. 唔係拍到個車頭或成架車就叫拍到.

導演 發表於 2010-4-22 22:02

回復 2# ricoy288

仲要話係 F1 {:6_194:}影到泊車咁

Raphael 發表於 2010-4-22 22:39

佢自認初試影F1, 有呢個效果, 其實都已經算係唔錯架嘞

lemonstar 發表於 2010-4-22 22:43

就係影到一架F1, 一點動感都冇~
相比director兄你嗰d, 真係差得遠
不過我冇機會影, 唔多意見了{:6_147:}

pam_jack 發表於 2010-4-22 22:46

回復 1# 導演

算啦導演...pan 車根本就唔應該用 AV mode...我估佢可能都未知…一笑置之啦 ~~

導演 發表於 2010-4-22 23:30

點解我會 post 過黎吹下水呢...
我一向睇人地 d 相, 靚就當然讚下, 唔靚都無問題, 我亦好少回, 事實亦唔會個個都有靚相, 只係回佢 post 後, 醒埋 tips 俾佢佢仍然堅持自己拍法無問題, 咁.... 當然係轉 mode 扮新手啦{:6_218:}
雖然小弟都未影過F1 , 但都咪以為有得影 F1 出堆爛相就好勁至得架{:1_262:}

導演 發表於 2010-4-22 23:49

pam_jack 兄, 呢 d 野唔使咁客氣加分 wor.., 若果我有機會影 F1, 我一定會試用 G10 pan 部 F1 翻黎俾大家睇, 到時至加都未遲{:1_254:}

pam_jack 發表於 2010-4-23 00:23

pam_jack 兄, 呢 d 野唔使咁客氣加分 wor.., 若果我有機會影 F1, 我一定會試用 G10 pan 部 F1 翻黎俾大家睇 ...
導演 發表於 22-4-2010 23:49 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

導演兄...加幾分又何足掛齒...難得師兄帶出問題所在嘛...值得我們借鏡 !!
其實要入門攝影...第一樣要學...並唔係甚麼光圈快門...而係要學習接受自己將會不斷被受批評 ~~

Celica 發表於 2010-4-23 03:49

唔好話D F1,睇佢影女果D就知有幾好技巧,同埋對自己o既要求有幾高la.
頁: [1] 2
查看完整版本: 得淡笑

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。