GaRyShum@G 發表於 2024-9-28 13:24

快活人 發表於 2024-9-28 13:22
我用緊呢部外置硬碟座係冇raid嘅。

你想行raid?{:6_136:}

快活人 發表於 2024-9-28 13:29

GaRyShum@G 發表於 2024-9-28 13:24
你想行raid?

我當初買呢部機都有考慮要唔要有得raid,但又怕raid左之後係Zappiti度用唔到,

最後揀咗係冇得raid嘅,我想愈簡單愈好。

快活人 發表於 2024-9-28 13:51

PepperFish@FB 發表於 2024-9-28 02:59
暫時未使,就快要🤭已有一個10一個5

唔同品牌可唔可以串聯到?

GaRyShum@G 發表於 2024-9-28 15:16

快活人 發表於 2024-9-28 13:29
我當初買呢部機都有考慮要唔要有得raid,但又怕係Zappiti度用唔到,最後揀咗係冇得raid嘅,我想愈簡單愈 ...

但又有一個問題,部player認唔認到個raid先?我未試過都想知{:6_122:}我諗法都同你一樣,簡單啲唔使行raid方便啲{:6_127:}

快活人 發表於 2024-9-28 15:49

GaRyShum@G 發表於 2024-9-28 15:16
但又有一個問題,部player認唔認到個raid先?我未試過都想知我諗法都同你一樣,簡單啲唔使行rai ...

有raid如死一隻硬碟,會唔會全倉啲硬碟一齊瓜晒?

GaRyShum@G 發表於 2024-9-28 16:38

快活人 發表於 2024-9-28 15:49
有raid如死一隻硬碟,會唔會全倉啲硬碟一齊瓜晒?

睇你行邊隻raid,如果行raid 0 就bye bye

快活人 發表於 2024-9-29 01:32

GaRyShum@G 發表於 2024-9-28 16:38
睇你行邊隻raid,如果行raid 0 就bye bye

所以選擇raid與唔raid,就睇吓有冇咁嘅需要,好似我入手呢部世特力,當係player嘅副倉,根本就唔需要有raid呢個功能。

GaRyShum@G 發表於 2024-9-29 13:13

快活人 發表於 2024-9-29 01:32
所以選擇raid與唔raid,就睇吓有冇咁嘅需要,好似我入手呢部世特力,當係player嘅副倉,根本就唔需要有ra ...

咁我都係{:6_142:}

快活人 發表於 2024-9-29 17:57

部機玩咗幾日,講吓感覺先,機仔細小都算重及機殼幾扎實,USB 3.1同type c 接口存輸速度算快,每一個硬碟倉都有獨立電源開關,硬碟座會跟住player著機及關機,關機後風扇會自動停,隨插即用,對我哋呢啲唔懂電腦嘅人嚟講,都覺得係簡單易明嘅電子產品,仲有就係價錢平易近人👍幣處香港冇代理,壞起上嚟都好麻煩😣

快活人 發表於 2024-10-1 18:20

外置硬碟座出嚟畫面都唔錯 .
頁: 1 2 3 [4]
查看完整版本: 冇條件玩NAS就入咗呢部嘢

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。