kelvinsin 發表於 2024-9-21 14:52

入墙喇叭建议

用緊膽機後級HT bypass接前置喇叭,但覺得長期開膽機睇戲好似好浪費而且前置同其他喇叭timber effect唔一致。想加兩只入牆喇叭,直接用超音ch7直接出。
請問有麼介紹?睇到網上建議monolith 365IW THX, polk audio RC65i, focal 300iWLCR都唔錯,但monolith應該系最平最抵的THX入牆?
請問有ching用過入牆嗎?
效果好的話我想連只usher中置都換埋去。

cheungyunwai 發表於 2024-9-21 21:49

可以咁樣賣廣告{:1_336:}

kelvinsin 發表於 2024-9-22 09:33

有無ching可以俾下我意見啊?

isonchung 發表於 2024-9-23 13:54

polk audio 香港代理好似唔再返入牆喇叭, 問清楚!! 如果Focal 300IWLCR6, 都可考慮 KEF Ci3160RLM-THX 都OK, 價錢應該差唔多! 另外個隻冇聽過唔識{:6_136:}

我之前都想用入牆喇叭, 但最終冇搞, 因要整電視牆做入牆喇叭好大工程放棄{:6_136:}

kelvinsin 發表於 2024-9-24 07:41

isonchung 發表於 2024-9-23 13:54
polk audio 香港代理好似唔再返入牆喇叭, 問清楚!! 如果Focal 300IWLCR6, 都可考慮 KEF Ci3160RLM-THX 都OK ...

多謝意見。本人住在新加坡,但其實無打算搵本地代理,美遜或ebay入手。但系polk audio大陸就算所謂的國行極平唔知有無伏。最近大熱的MK入牆其實ok嗎?朋友介紹starke sound P3但一隻2.5千美金,超曬預算。

isonchung 發表於 2024-9-24 14:22

kelvinsin 發表於 2024-9-24 07:41
多謝意見。本人住在新加坡,但其實無打算搵本地代理,美遜或ebay入手。但系polk audio大陸就算所謂的國行 ...

以下係polk audio 官網大陸經銷商, 你可以研究下
https://www.polkaudio.com.cn/dealerlist-cn

其實我冇玩過入牆喇叭, 我都係盡量網上搵下資料, 睇下youtuber評測, 我覺得買咩喇叭都好最好試聽下, 如果冇得試, 就睇你博唔博買返黎啱唔啱自己口味

師兄你玩入牆喇叭係玩5.1.4?? 定其他??

kelvinsin 發表於 2024-9-24 15:45

isonchung 發表於 2024-9-24 14:22
以下係polk audio 官網大陸經銷商, 你可以研究下
https://www.polkaudio.com.cn/dealerlist-cn

系,5.1.4。

kelvinsin 發表於 2024-9-24 21:44

我有朋友系咁set
頁: [1]
查看完整版本: 入墙喇叭建议

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。