Kobekobe5310 發表於 2024-8-5 09:43

"超"不專業開箱系列 - ASUS ZenBeam L2 LED 便攜式投影機

終於忙完搬屋,長官大人有少少錢,比到我買鍾意嘅嘢{:1_338:} ,所以今日同大家分享我放喺房嘅一部LED投影機 - Asus ZenBeam L2

960 LED 流明,即係大概400 ANSI 左右,已經係全高清,便攜式LED投影機嚟講已經非常光同清楚
好似我咁,唔使去到全黑都已經享受到好優質嘅畫面

加上自帶自動梯形矯正,四角修正,同埋自動對焦,仲有自動避開障礙功能,基本上放邊度都可以做到投影

投影100吋,只需要2.5米

另外仲支援 Android TV Box,Netflix /Disney+ 絕對冇問題 ; 而且因為行Android,所以裝其他Apps都冇問題

今次終於將充電位變成USB C ,解決咗上一代充電針頭問題

最後,喇叭仲要用咗 harman 10W,去露營,屋企娛樂絕對夠用, 如果覺得唔夠,仲可以外接喇叭 “3.5”

續航力方面,官方就講到大約3.5小時,我實測,大約三個鐘,似乎基底設定

當然播返兒歌就係必定動作啦 (入關通行證) {:1_328:}

其他照片

個人用後感:
重量輕巧,方便拎來拎去,畫面成像唔錯,散熱風扇聲音唔係好覺

改善空間:
火牛雖然90W ,如果更加輕會更好;Android弊病,iPhone mirror 要裝app

個人比分:
價格 (3/5)
畫面質素 (4/5)
程式應用 (4/5)
流動性 (5/5)

erinerin 發表於 2024-8-5 10:29

過倒海關贏一半 🤣 🤣 🤣 🤣

小瑟 發表於 2024-8-5 11:08

好開心喎!尤其係bb睇得開心1!{:1_339:}{:1_339:}{:1_339:}

1234mdhui 發表於 2024-8-7 15:14

請問頂到幾耐?

Kobekobe5310 發表於 2024-8-8 16:32

1234mdhui 發表於 2024-8-7 15:14
請問頂到幾耐?

冇特登去計,不過播一套狂野時速絕對冇問題 {:1_328:}

1234mdhui 發表於 2024-8-12 09:19

Kobekobe5310 發表於 2024-8-8 16:32
冇特登去計,不過播一套狂野時速絕對冇問題

我見官網寫三個半鐘頭,扣除水份,睇場戲點都夠啦

1234mdhui 發表於 2024-8-12 12:31

1234mdhui 發表於 2024-8-12 09:19
我見官網寫三個半鐘頭,扣除水份,睇場戲點都夠啦

不過話時話,部機有冇乜嘢缺點?唔好意思,因為有啲興趣

Kobekobe5310 發表於 2024-8-12 16:36

1234mdhui 發表於 2024-8-12 12:31
不過話時話,部機有冇乜嘢缺點?唔好意思,因為有啲興趣

我個人覺得喇叭細聲咗啲,所以我之後外接咗個喇叭

1234mdhui 發表於 2024-8-13 09:32

Kobekobe5310 發表於 2024-8-12 16:36
我個人覺得喇叭細聲咗啲,所以我之後外接咗個喇叭

{:1_331:} 咁出去露營嘅時候咪要帶多舊嘢

Kobekobe5310 發表於 2024-8-13 12:27

1234mdhui 發表於 2024-8-13 09:32
咁出去露營嘅時候咪要帶多舊嘢

我都係帶個喇叭同電池就OK
頁: [1] 2
查看完整版本: "超"不專業開箱系列 - ASUS ZenBeam L2 LED 便攜式投影機

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。