heven 發表於 2024-6-28 01:18

樂富門 發表於 2024-6-27 17:49
我昨天 E-mail 通知他們以更新成 1.82 連之前另一問題,今天仍未有回覆 ~

師兄之前仲有咩問題未覆你呀?不過啲老外都係懶懶閒,我之前個次問佢攞個新嘅program關於外掛字幕嘅,send多次問佢都俾佢妖啊😅🤣,現在只要等不要問😂,另一方面,今次多個教訓,就係免得過都係唔好更新firmware 以策安全,講真更新完有乜嘢分別我都唔知!

樂富門 發表於 2024-6-28 08:11

heven 發表於 2024-6-28 01:18
師兄之前仲有咩問題未覆你呀?不過啲老外都係懶懶閒,我之前個次問佢攞個新嘅program關於外掛字幕嘅,sen ...

我都係問返佢地有關 在 " (新手開箱文) Panasonic DP-UB820 " 内 #457 提及用 word 開啟 srt 檔案後無法外掛字幕的問題,昨天他們有回覆 E-mail 但未有提供到解決方法,只有問我用 word 來開啟 srt 檔案的原因 ( 嘗試由簡體改作繁體字幕 ),及表示他們未有嘗試過自行修改外掛字幕,另外有關更新 v.1.82 的問題他們末有正面回答會否對外掛字幕功能產生影響 ~

heven 發表於 2024-6-28 08:18

我都係問返佢地有關 在 " (新手開箱文) Panasonic DP-UB820 " 内 #457 提及用 word 開啟 srt 檔案後無法 ...

昨天晚上我check返個email,佢有send咗條link俾我叫我download啲Files,但係我試過入到去嗰個website冇啲download button,淨係見到有log in button,咁我再send email問佢需唔需要Password,佢覆我no need,咁我跟住capture個screen俾佢睇,但係現在未覆!

NOVOICE 發表於 2024-6-28 09:34

heven 發表於 2024-6-28 08:18
昨天晚上我check返個email,佢有send咗條link俾我叫我download啲Files,但係我試過入到去嗰個website冇啲 ...

>> 咁我跟住capture個screen俾佢睇

請問 heven 師兄可否考慮展示上述的 capture screen 照片?感謝您的無私分享!

heven 發表於 2024-6-28 11:14

請問 heven 師兄可否考慮展示上述的 capture screen 照片?感謝您的 ...

佢嗰個係一個網站嘅版面,冇乜特別嘢㗎咋啵!😂

heven 發表於 2024-6-28 19:29

請問 heven 師兄可否考慮展示上述的 capture screen 照片?感謝您的 ...

師兄剛收到對方回覆,原來係我喺相關website版面嗰度,有嗰個Cookies嘅policy agreement and user’s agreement ,嗰兩項要全部accept😂,平時我去一啲陌生嘅網站,呢兩方面嘅嘢我絕對唔會掂,跟住轉頭走🤭,accept 以上有兩樣嘢,跟住已經可以將相關嘅firmware download。同時亦都試過回復正常,麻煩晒🤓🙏🏻

heven 發表於 2024-6-28 19:31

我都係問返佢地有關 在 " (新手開箱文) Panasonic DP-UB820 " 内 #457 提及用 word 開啟 srt 檔案後無法 ...

師兄有關中文字幕嘅問題,我已經收到對方嘅link,download咗個新嘅firmware已經搞掂,睇吓你幾時會收到對方嘅email,all the best👍🤓

NOVOICE 發表於 2024-6-28 21:29

heven 發表於 2024-6-28 19:29
師兄剛收到對方回覆,原來係我喺相關website版面嗰度,有嗰個Cookies嘅policy agreement and user’s agr ...

感謝告知!請問 TPS 已修正的 Firmware V1.82 可否用於沒有改機的 Panasonic UB820?真係唔該晒!

heven 發表於 2024-6-28 23:48

NOVOICE 發表於 2024-6-28 21:29
感謝告知!請問 TPS 已修正的 Firmware V1.82 可否用於沒有改機的 Panasonic UB820?真係唔該晒! ...

師兄,敬請留意,如果你手上的Panasonic UB820,不是由TPS hardware modified for All region codes and support external subtitles 嘅出品,就不需理會小工之前所講的因update the firmware V1.82 via internet from Panasonic official website automatically後而影響外掛字幕出現不正常!因此師兄你手上的UB820是沒有任何修改的,由它經網上自動更新V1.84應該冇問題的!🤓

heven 發表於 2024-6-29 18:27

師兄,有關由簡體轉繁體,你有閒可以試試用MS Word改咗之後,另存新檔,檔案格式揀純文字,儲存之後記得檔案嘅file extension(*.txt)改返之前嗰個!
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: Panasonic UB820(TPS)版自動更新完V1.84有問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。