AskaLung@FB 發表於 2024-6-4 10:13

LeoChin@FB 發表於 2024-6-4 10:03
多謝資訊,但我唔識用電腦咖

我都唔識㗎,不過都唔係話太難嘅😂

NOVOICE 發表於 2024-6-4 12:47

希望下列的方法可以幫到 LeoChin@FB 師兄您 -

* 請先將 Apple TV 4K 機頂盒的系統更新至 tvOS 17.5.1 最新版本

* 如果聲音問題仍然出現,麻煩核實下列 Apple TV 的正確 -
Video and Audio > Audio Format > Change Format = OFF
Video and Audio > Audio Format > Dolby Atmos = ON

LeoChin@FB 發表於 2024-6-4 13:26

NOVOICE 發表於 2024-6-4 12:47
希望下列的方法可以幫到 LeoChin@FB 師兄您 -

* 請先將 Apple TV 4K 機頂盒的系統更新至 tvOS 17.5.1 最新 ...

首先、多謝資訊
原來係更新咗之後,系統自動將個’降低高音量‘剔咗,等我搞餐飽,激死!

AskaLung@FB 發表於 2024-6-4 15:11

LeoChin@FB 發表於 2024-6-4 13:26
首先、多謝資訊
原來係更新咗之後,系統自動將個’降低高音量‘剔咗,等我搞餐飽,激死! ...

我返去睇吓先,不過我真係upgrade完,聽唔到同之前啲聲有咩唔同

LeoChin@FB 發表於 2024-6-4 15:27

AskaLung@FB 發表於 2024-6-4 15:11
我返去睇吓先,不過我真係upgrade完,聽唔到同之前啲聲有咩唔同

望吓冇壞吖,我真係點都估佢到、有啲咁嘅低級錯誤

C.F.Chung@FB 發表於 2024-6-4 16:07

有用資訊。謝謝Ching

AskaLung@FB 發表於 2024-6-4 16:28

LeoChin@FB 發表於 2024-6-4 15:27
望吓冇壞吖,我真係點都估佢到、有啲咁嘅低級錯誤

我返去睇吓先,不過有啲奇怪喎,你上面嗰個其實應該唔係用dobly5.1個喎,咁樣好似出唔到atmos🤔

LeoChin@FB 發表於 2024-6-4 17:25

AskaLung@FB 發表於 2024-6-4 16:28
我返去睇吓先,不過有啲奇怪喎,你上面嗰個其實應該唔係用dobly5.1個喎,咁樣好似出唔到atmos🤔 ...

呢幅相係啱啱喺舖頭部乜都冇嘅'影音系統'度影嘅,所有鴨毛、杜比音效、視訊、都冇

影音系統內容:

Sony KX8000E

Apple TV 4K I

Sony 七年前用光纖(optic)嘅 2.1 聲棍(千七蚊,抵到爆)https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=347065

GARYKWONG@G 發表於 2024-6-4 18:15

AskaLung@FB 發表於 2024-5-30 20:22
琴日仲試咗用Apple TV裝模擬器嚟玩吓啲舊遊戲🤭🤭

有冇教學?

AskaLung@FB 發表於 2024-6-4 18:30

GARYKWONG@G 發表於 2024-6-4 18:15
有冇教學?

上返呢度第八留言
嗰度就係個YouTube教學
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: Apple tv 盒

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。