MDLP 發表於 2023-9-29 09:04

KeithChan1@FB 發表於 2023-9-29 08:39
同意ah . 同埋我覺得係主觀的。因為要用自己既耳仔去決定邊個擺位先係聽得最舒服 ...

主觀得嚟其實都有啲工具碟有技術客觀標準

marco 發表於 2023-9-29 09:37

MDLP 發表於 2023-9-29 09:02
係呀
搵到辦法搞掂佢

MD兄你好

搵部咩amp招呼佢呀{:6_178:}

MDLP 發表於 2023-9-29 09:47

marco 發表於 2023-9-29 09:37
MD兄你好

搵部咩amp招呼佢呀

都係跟1400用a45但biamp推
再用另一部30W classA推4306
即係L+R=45Wx2
Center Hi@45W+Lo@45W
Surround 30W x 2
當樓主165W都話驚好力得濟
我就反其道而行
邊個夠我細火數到連入門AV機都不如?

wayne0503 發表於 2023-9-29 11:01

係呀!大師兄講得啱AV擴音啲輸出唔使咁認真 各廠標示個功率都不是一樣標準去計 我換咗部旗艦合併功率仲低過以前嗰部😅

KeithChan1@FB 發表於 2023-9-29 15:15

係呀!大師兄講得啱AV擴音啲輸出唔使咁認真 各廠標示個功率都不是一樣標準去計 我換咗部旗艦合併功率仲低過 ...

多謝師兄

KeithChan1@FB 發表於 2023-9-29 16:19

係呀!大師兄講得啱AV擴音啲輸出唔使咁認真 各廠標示個功率都不是一樣標準去計 我換咗部旗艦合併功率仲低過 ...

最緊要聽出嚟好聲好力🤣

marco 發表於 2023-9-29 16:33

MDLP 發表於 2023-9-29 09:47
都係跟1400用a45但biamp推
再用另一部30W classA推4306
即係L+R=45Wx2

呢家新環境終於叫做set起左啦{:6_238:} {:6_235:} {:6_233:} 恭喜

MDLP 發表於 2023-9-29 17:17

marco 發表於 2023-9-29 16:33
呢家新環境終於叫做set起左啦   恭喜

暫時5.2頂住先

KeithChan1@FB 發表於 2023-9-29 20:51

咁師兄你有冇玩soundbar ?

goldberg0083 發表於 2023-10-1 08:33

MDLP 發表於 2023-9-29 17:17
暫時5.2頂住先

喺英國真係好難玩到天花喇叭 仲要行喇叭線 我都係暫時玩住7.1先{:6_180:}
頁: 1 2 3 4 [5] 6
查看完整版本: 阻抗 av 擴音機 疑問

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。