Kin導 發表於 2023-9-9 13:01

煩惱購買電視中!!!

近幾日用咗6年嘅4K電視終於壞了
所以經常行電視店舖格價同睇下有冇心水
各位有冇發現好多4K電視都好清晰
但一播外國某些有中字電影又或者 Netflix 同 Disney+ (有些片有,有些片又冇喎)
其中有些電影中文字幕疊住嘅影片會出現起格或殘影(其他冇字幕嘅地方就好清晰)
睇到好唔舒服
究竟點解會出現呢個問題?{:6_141:}
所以到現在都未揀到心水電視
真係好煩惱{:8_365:}

AskaLung@FB 發表於 2023-9-9 13:08

因為開咗motion,所以字幕周圍係會有啲殘影或者起渣

Kin導 發表於 2023-9-9 13:12

AskaLung@FB 發表於 2023-9-9 13:08
因為開咗motion,所以字幕周圍係會有啲殘影或者起渣

師兄
請問是否一定要開?
如果唔開睇戲時又會唔會有其他問題?
謝謝
{:6_128:}

老五 發表於 2023-9-9 13:51

呢部好抵由四萬三減到萬五

Kin導 發表於 2023-9-9 13:58

師兄
65''放唔到呀
最多只可以放到55''
{:6_136:}

EzraMiller 發表於 2023-9-9 14:13

師兄
請問是否一定要開?

我覺得通常都唔會開,開左會好唔自然地(流暢)

睇戲唔開就更有電影感,呢個功能我多數長關.

EzraMiller 發表於 2023-9-9 14:14

陳列品?

vincent369 發表於 2023-9-9 14:17

可能係最後機會,信興今年好似冇入65MZ2000H,2000系列只有77MZ2000H 。

老五 發表於 2023-9-9 14:29

EzraMiller 發表於 2023-9-9 14:14
陳列品?

張相未寫左全新機尚有小量優惠

AskaLung@FB 發表於 2023-9-9 15:09

師兄
請問是否一定要開?

開咗motion畫面嘅流暢啲,唔開係可以嘅,不過你就會明顯睇到有少少窒窒地
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 煩惱購買電視中!!!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。