MDLP 發表於 2023-7-30 21:47

拆開睇下可能甩咗線

lowb_chung 發表於 2023-7-31 00:55

拆開睇下可能甩咗線

睇左無甩,他過隻單元,無起ohm

Ep-71 發表於 2023-7-31 10:07

拆開睇下可能甩咗線

我最初都係咁諗,但係佢又話佢check過冇暗

MDLP 發表於 2023-7-31 10:44

上依悲找2431H零件
即係435AL嘅pro版

Ep-71 發表於 2023-7-31 11:55

lowb_chung 發表於 2023-7-30 18:58
我都唔知,應該壞左一段長時間,有一段時間成日覺得中置唔夠聲。
係換左新amp之後睇autocal 圖先知無左一 ...

吾奇~!!!

我之前都成日以為880有問题..比到bi-amp bi wire 500W x 2 都糸唔夠聲。

後尾用880同1400对調....

一比就知糸佢本身唔夠聲....

Versa 發表於 2023-7-31 14:05

感覺最近多左人放880。中置玩到呢個級數,咁多人升級放售?還是退燒放售?還是咩原因?{:1_342:}

matt88p 發表於 2023-7-31 14:47

Versa 發表於 2023-7-31 14:05
感覺最近多左人放880。中置玩到呢個級數,咁多人升級放售?還是退燒放售?還是咩原因?...

轉咗一啲更加大隻, 十幾吋單元, 音場更加大, 對白更加清楚嘅嘢. 😏😏😏😏

lowb_chung 發表於 2023-7-31 14:52

轉咗一啲更加大隻, 十幾吋單元, 音場更加大, 對白更加清楚嘅嘢. 😏😏😏😏 ...

介紹下,我都想襯機升級😂

Versa 發表於 2023-7-31 14:59

轉咗一啲更加大隻, 十幾吋單元, 音場更加大, 對白更加清楚嘅嘢. 😏😏😏😏 ...

果個係你啫,唔通個個都咁癲? {:6_134:}

mark1 發表於 2023-7-31 16:22

我以前用既時候都壞過。 聽聞特別2 壞,身邊有ching 都壞過。
頁: 1 [2] 3 4 5 6
查看完整版本: 想問下Jbl 喇叭隻horn無左聲,可以去邊度檢查維修?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。