StanleyHo1@FB 發表於 2023-7-9 08:34

2022款55吋降價之選

最近用左7年既lg 出左條藍線 想1萬左右換部55吋 抵玩之選
見2022款同新款差唔多 但好多平一半 即刻睇岩左幾款 求大家比意見
有q930 soundbar同apple tv新款 唔care聲同system

1.sony a80k
最心動 見price落到11.5 但間間都冇貨 已停產 唯一一間話有既升返去13k 變到同a95k差3000蚊左右

2. Lg c2
第2選擇 都係好多間冇貨 睇到一間有 11k 國外評測網話評分好過a80k 但討論區9成都話a80k好d 話sony粒u同升頻效果冇計到落個評分到

3. Sony x90k
幾間都有 8350 話係畫質追到oled 亮度勝過a80k上過sony店睇 對比住oled係冇咁立體 但唔知單獨睇會唔會都咁大分別

4. Sony x95k
最後呢部都幾心動 但價錢就高d 宜家去到16k 同a80k差3000
上網睇話同a80k分別唔大 但宜家差3000係咪直上好d?

5. Samsung s95b
呢部同宜家q930 soundbar可以一齊出聲 好似好正咁 但聽聞一齊出會冇左atmos 同埋又唔support dv 唔知分別大唔大 價錢都係10k左右

6. Panasonic lz
間間都冇貨

定係頂住條藍線等多幾個月睇下l系會唔會降價? 同埋行貨係咪間間買都差唔多? 會唔會再display貨扮新? 感謝大家

nippon 發表於 2023-7-9 09:23

55‘’,我剛入手55Lz1000放入房,價錢好低,畫質太靚,十分滿意!

littlefat69 發表於 2023-7-9 10:32

感激提供資訊😊

littlefat69 發表於 2023-7-9 10:32

55‘’,我剛入手55Lz1000放入房,價錢好低,畫質太靚,十分滿意!

55吋放喺房咁厲害?😱👍🏻

vincent369 發表於 2023-7-9 10:53

樓主電視,打機多嗎?

StanleyHo1@FB 發表於 2023-7-9 12:43

vincent369 發表於 2023-7-9 10:53
樓主電視,打機多嗎?

睇戲 打switch 將來可能會玩steam / ps5

StanleyHo1@FB 發表於 2023-7-9 12:43

有價錢 地方參考嗎? 好多都冇貨了

EdwinLeung@G 發表於 2023-7-9 13:33

Sony x95k

vincent369 發表於 2023-7-9 14:00

睇戲 打switch 將來可能會玩steam / ps5

打機自發光如OLED面板比較好
https://youtu.be/Oy3cKwq6vEw

MAEDA 發表於 2023-7-9 14:13

55吋放喺房咁厲害?😱👍🏻

喺房55吋基本{:8_384:}
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 2022款55吋降價之選

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。