jacky0579 發表於 2023-7-5 14:26

房細啲聲都撞黎撞去, 你都分唔到上下左右, 房大就一早SET幾個SPEAKER, 無呢個煩惱

Iniesta8 發表於 2023-7-5 20:11

唔記得我需要最低限度有一個HDMI IN,所以HOMEPOD, Polk Audio MAGNIFI MINI AX,Yamaha SR-C30A
連HT-S2000通通都要OUT!{:6_126:}暫時DHT-S217 SN7CY BAR 300較適合…

littlefat69 發表於 2023-7-5 23:34

Iniesta8 發表於 2023-7-5 20:11
唔記得我需要最低限度有一個HDMI IN,所以HOMEPOD, Polk Audio MAGNIFI MINI AX,Yamaha SR-C30A
連HT-S2000 ...

Sony A3000 會唔會考慮呢?
因為佢做咗電視機贈品, 好多人放全新二手都係三千蚊內🤝🏻

Iniesta8 發表於 2023-7-6 00:12

哎吔原來HT-A3000都無HDMI IN{:6_125:}要HT-A5000起先有…

littlefat69 發表於 2023-7-7 22:47

Iniesta8 發表於 2023-7-6 00:12
哎吔原來HT-A3000都無HDMI IN要HT-A5000起先有…

A5000 會唔會考慮呢???

kasunlam@G 發表於 2023-7-8 13:36

天龍550比s216正好多 ,我都係由s216轉咗去550 ,聲音密度同立體感都強化好多

LeoChin@FB 發表於 2023-7-8 16:28

天龍550比s216正好多 ,我都係由s216轉咗去550 ,聲音密度同立體感都強化好多

肯定喇,550喎

jafe822 發表於 2023-7-9 10:53

https://news.post76.hk/2021/12/denon-home-theater-system-update/
天龍550都是一個好很選擇,日後有空間還可另購配合 Denon Home 150 等其他 Denon Home 系列喇叭作為無線後置,讓環繞聲效更連貫,包圍感再提升。

:o) 發表於 2023-7-9 18:01

低頻方面表現如何?

kasunlam@G 發表於 2023-7-10 14:10

:o) 發表於 2023-7-9 18:01
低頻方面表現如何?

一條声棍唔可以有什麼苛求,不過比s216 嘅低頻唔會拖泥帶水, 我睇netflix多 ,電影對白清晰咗好多,三維空間好似有少少, 譬如腳步聲,落雨聲音等弱音都非常清晰
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 想買條一體化Soundbar HT-S2000 vs BAR 300

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。