RileyLo 發表於 2023-6-30 15:20

ViewSonic推出全球首款「Designed for Xbox」認證投影機

PS5背後有Sony自家認證的電視機,至於另一以畫面表現作賣點的遊戲主機Xbox亦開始有顯示相關的認證產品。日前ViewSonic宣佈推出全球首款「Designed for Xbox」認證投影機X2-4K,專為Xbox Series X及Series S而設,宣稱直接與Xbox team合作,通過超過60項測試,確保出色表現,機身設計上亦繼承了黑色及綠色的主色調,更有Xbox的感覺。X2-4K預計於近日推出,定價美元1,600,折合約港幣$12,580。

詳情參閱:⬇️
https://news.post76.hk/2023/06/viewsonic-designed-by-xbox/

littlefat69 發表於 2023-7-1 16:10

呢部有冇吸引力呢???

AskaLung@FB 發表於 2023-7-1 19:39

littlefat69 發表於 2023-7-1 16:10
呢部有冇吸引力呢???

Viewsonic我自己都係用緊,其實覺得都唔差,性價比超高
不過而家叫我萬幾蚊買呢部,我就會加多幾千蚊買,而家最新出嗰部 BENQ W4000i,去過七哥嗰度睇過,畫面真係靚到不得了,唔知唔話你知仲以為自己睇緊一部100吋嘅電視

littlefat69 發表於 2023-7-1 19:50

AskaLung@FB 發表於 2023-7-1 19:39
Viewsonic我自己都係用緊,其實覺得都唔差,性價比超高
不過而家叫我萬幾蚊買呢部,我就會加多幾千蚊買,而 ...

我真係想用都用唔到, 因為屋企實在太細喇😭

fatdog 發表於 2023-7-2 17:00

不過而家叫我萬幾蚊買呢部,我就會加多幾千蚊買,而 ...

請問W4000i黑位表現如何?

AskaLung@FB 發表於 2023-7-2 17:27

fatdog 發表於 2023-7-2 17:00
請問W4000i黑位表現如何?

呢樣嘢講真真係處理得好好,雖然佢上下黑邊都係灰,但係內容嘅黑色真係好靚,黑豹第一集個畫面好黑,佢都睇得裏面嘅內容好清楚,完全唔灰冇攬埋一舊👍

fatdog 發表於 2023-7-2 19:17

AskaLung@FB 發表於 2023-7-2 17:27
呢樣嘢講真真係處理得好好,雖然佢上下黑邊都係灰,但係內容嘅黑色真係好靚,黑豹第一集個畫面好黑,佢都 ...

小弟觀賞環境約95%漆黑,以灰幕投影未知適合否?

不過除價錢外這次BENQ的4LED新機還是值得期待的!

AskaLung@FB 發表於 2023-7-2 21:11

fatdog 發表於 2023-7-2 19:17
小弟觀賞環境約95%漆黑,以灰幕投影未知適合否?

不過除價錢外這次BENQ的4LED新機還是值得期待的! ...

嗰日都試過灰幕同白幕,感覺都係用白幕好,黑位靚,陽光感好強
頁: [1]
查看完整版本: ViewSonic推出全球首款「Designed for Xbox」認證投影機

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。