Kylie728 發表於 2023-6-2 14:41

選擇困難症!LG715 QW or Optoma L1 + or Epson LS800

各位師兄:小弟想買以上三部嘅其中一部短焦投影機,不知如何選擇,這三部各有各好,價錢約$30000內,規格又差唔多,希望各位師兄能給予意見!Thank you🙏🙏🙏

lowb_chung 發表於 2023-6-2 16:20

留名,我都想知~

不過LG 715QW optoma L1 好似同 epson LS800 唔同級咁..
見外國評測係 LG HU915 vs epson ls800

Kylie728 發表於 2023-6-2 17:12

留名,我都想知~

不過LG 715QW optoma L1 好似同 epson LS800 唔同級咁..

Thank you!!!🙏🙏🙏
等我在去選擇一吓!

tonyl626 發表於 2023-6-3 13:52

呢三部揀一定係ls800

fattim 發表於 2023-6-3 21:45

留名,我都想知~

風仔風仔仔 發表於 2023-6-3 23:07

https://www.audionet.com.tw/forum.php?mod=viewthread&tid=15982
仲有呢部

tonyl626 發表於 2023-6-5 17:24

風仔風仔仔 發表於 2023-6-3 23:07
https://www.audionet.com.tw/forum.php?mod=viewthread&tid=15982
仲有呢部

呢部機六萬買唔買到呀?

Kylie728 發表於 2023-6-19 09:26

tonyl626 發表於 2023-6-3 13:52
呢三部揀一定係ls800

Thank you

jialet 發表於 2023-6-25 17:37

個人會選擇DLP 投影機,聽聞3LCD用耐咗會變黃,之後無得救

EricChiu@G 發表於 2023-6-27 07:04

留名,我都想知~

LG 915 好似正過Ls800
頁: [1] 2
查看完整版本: 選擇困難症!LG715 QW or Optoma L1 + or Epson LS800

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。