pac 發表於 2023-5-17 14:39

JVC Z1 調較篇

我一向都認為投影機係要調校嘅,難得執到部二手嘅旗艦機,梗係要搵個高手去較一較佢啦{:8_386:} ,今次呢就搵左一個行內係人都知佢係高手嘅高手色魔兄上嚟較一較佢喇。{:8_387:}
嗰日大佬一早上嚟搞到夜晚黑六點幾足足教咗六個鐘有多一份咁嘅專業精神小弟真係欽佩欽佩啊,亦都睇到色魔兄對顏色嘅執着。{:6_193:}
大家睇吓佢帶嚟嗰啲架撐,唔知以為佢上嚟我屋企住添。{:6_174:}

大佬較咗一個SDR. mode兩個睇HDR 嘅mode 分別有HDR mode同2020 mode ,各有分別各有喜好啦!{:6_178:}
而我個人呢就貪心啲嘅喜歡光啲,所以呢就揀咗HDR mome啦!{:6_237:}
2020 mode 同HDR mode吧嘅分別係2020 mode 色域闊啲但會暗左HDR mode色域窄啲但就會光左。
睇下你鍾意邊個啦?。

由於部機高班咗所以在MADVR 內的設定都可以SET 返低啲慳返啲資源去做其他嘢{:6_240:}

SDR 都已經好靚

HDR 就更加唔使講啦

今次非常多謝色魔兄咁有心機嘥咁多時間去調教依部前旗艦機,可以令佢發揮得淋漓盡致。多謝晒

marco 發表於 2023-5-17 15:00

旗艦機{:6_157:}緊係要搵專業色魔攪攪啦{:6_149:}

pac 發表於 2023-5-17 15:11

marco 發表於 2023-5-17 15:00
旗艦機緊係要搵專業色魔攪攪啦

較聲我都還可以,但較投影機就要靠佢啦{:6_177:}

Nate.River 發表於 2023-5-17 18:19

大神一出手, 便知有沒有 {:1_326:}

iversonhui 發表於 2023-5-17 22:06

好靚呀

KinFaiLeun@G 發表於 2023-5-17 23:47

正到暈

jjwenda 發表於 2023-5-18 10:20

顏色真係比之前飽滿、豐富咗好多👍

timmy 發表於 2023-5-18 12:10

真係美景盡入眼簾{:8_371:}

mark1 發表於 2023-5-18 14:40

JVC 黑位真係無得輸{:1_339:}

無行埋3dlut?

pac 發表於 2023-5-18 15:08

mark1 發表於 2023-5-18 14:40
JVC 黑位真係無得輸

無行埋3dlut?

無行呀
頁: [1] 2
查看完整版本: JVC Z1 調較篇

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。