pac 發表於 2023-4-2 08:43

PAC ANTHEM AVM90 家訪後感

昨日第一場家訪已完成,多謝四位師兄到訪寒舍,大家都玩得好開心,交流影音心得,{:8_392:}

而今日第二場家訪都即將到喇,希望今日到訪的師兄們都玩得咁開心啦。{:6_134:}

希望各師兄家訪後能在這個post分享一下感受。謝謝!{:6_162:}
第一場家訪個個都靚仔{:6_193:}

第二場又完咗,同樣個個靚仔。

avbaby 發表於 2023-4-2 09:46

昨日與朋友有幸家訪PAC大哥,見識到Anthem AVM90前級的實力,配搭埋多聲道神的後級,KEF Reference 喇叭同DD15+ 超低,播放咗聽歌仔,演唱會同電影。唔單止咁,PAC大哥仲播放咗不同設定的聲效俾我哋聽以表達個人喜好。又打開AVM90的菜單分享設定心得。3個小時咁快就過,嗰種聲場高密度同包圍感嘅效果真係難忘,現場感,電影感都滿瀉,尤其電影部分令我非常投入。還能欣賞窗外的美麗馬灣海景。真心多謝PAC大哥的無私分享

lulled 發表於 2023-4-2 10:19

昨日有幸家訪 PAC 師兄 , 小弟都係第一次去 , 師兄很熱情地招待 , 不停放演唱會同電影 , 還有兩聲道歌 , 就這樣幾個小時就很快過去 , 在聆聽時感覺到 PAC 師兄 , 應該是花了很多時間去悉心調教校部 ANTHEM AVM90 , 令到部 AVM90 可以同其他器材配合 , 發揮到精彩效果同實力 , 令我大開眼界 , 獲益不少 , 在此多謝招待   {:12_723:}

pac 發表於 2023-4-2 10:38

avbaby 發表於 2023-4-2 09:46
昨日與朋友有幸家訪PAC大哥,見識到Anthem AVM90前級的實力,配搭埋多聲道神的後級,KEF Reference 喇叭同D ...

多謝光臨就真,大家開心分享一下,三個鐘好快過架咋{:6_176:}

pac 發表於 2023-4-2 10:40

lulled 發表於 2023-4-2 10:19
昨日有幸家訪 PAC 師兄 , 小弟都係第一次去 , 師兄很熱情地招待 , 不停放演唱會同電影 , 還有兩聲道歌 , 就 ...

ANTHEM 等緊你呀!
玩唔掂有我。
放心入啦{:6_174:}

littlefat69 發表於 2023-4-2 10:43

真係好正呀😍😍😍

lulled 發表於 2023-4-2 12:07

pac 發表於 2023-4-2 10:40
ANTHEM 等緊你呀!
玩唔掂有我。
放心入啦

唔該你先 , 師兄. {:1_351:}

jjwenda 發表於 2023-4-2 18:53

第二次家訪大哥,今次有感如下

個人好喜歡大哥嘅調聲,無論兩聲道和多聲道都係咁,幾touch

兩聲道器材聲音表達非常之乾淨,音場闊,到位,Krell 和現代的Kef都係屬於呢種性質

而多聲道喺athem的加持下,震褲腳,包圍感,細節重現瓣瓣有,即使重播電影一小段畫面,自己都馬上可以投入到

大哥今次用左小部分時間專登測試下部anthem 90喺兩聲道表現,自己木耳都聽得出有傳統兩聲道器材一半以上的水準,咁當然唔可以同部旗艦級嘅krell作比較,不過絕對有板有眼,收貨可以一聽

最後非常之多謝大哥嘅款待,自己全程投入,非常好玩

加上各位在對答之間自己都有得著,真係感謝感謝~

pac 發表於 2023-4-2 19:10

jjwenda 發表於 2023-4-2 18:53
第二次家訪大哥,今次有感如下

個人好喜歡大哥嘅調聲,無論兩聲道和多聲道都係咁,幾touch

要求不太高的話avm90嘅2CH 表現都有版有眼架。
系呀!大家分享交流一下彼此進步啦{:6_134:}

niqueen 發表於 2023-4-2 20:22

pac 發表於 2023-4-2 19:10
要求不太高的話avm90嘅2CH 表現都有版有眼架。
系呀!大家分享交流一下彼此進步啦...

PAC大哥請問AVM 70同AVM 90你覺得差幾遠?用緊Yamaha A5200,想試下非日系機,感謝
頁: [1] 2 3
查看完整版本: PAC ANTHEM AVM90 家訪後感

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。