yuppi 發表於 2023-3-27 08:48

manlai@G 發表於 2023-3-26 21:02
謝謝師兄用心分析及分享心得報告🙏🏻👍🏻小弟心邊都有兩位同事朋友用緊Bose900 -個用黑色另一個用白色,兩 ...

如果聽歌多就揀A9啦,始終兩隻喇叭聽歌比soundbar有優勢

通山跑 發表於 2023-3-27 10:01

多謝師兄用心用力詳盡分享🙏🏽

有時心中有個疑問,呢啲showroom 員工,究竟條8字頭電源線有冇插啱相位? 唔知公司有冇教/要求佢地咁做呢?

yuppi 發表於 2023-3-27 10:27

有時心中有個疑問,呢啲showroom 員工,究竟條8字頭電源線有冇插啱相位?...

有冇插啱相位唔否定有冇影響聲音,但係一定會影響安全性,另外所有設備內部其實都係行直流電

tps@G 發表於 2023-3-27 10:47

師兄會唔會試吓 jbl 1000?

yuppi 發表於 2023-3-27 10:57

既然買咗就唔會再花時間去試機了😅
想睇試機報告其實我篇文章最後面有提及

yuppi 發表於 2023-3-27 11:15

另外仲有個方法,你可以參考 rting, 佢哋有個隻揪嘅比較,基本上佢哋個總結同我去試嘅感覺有八成相似。

https://www.rtings.com/soundbar/tools/compare/bose-smart-soundbar-900-with-speakers-bass-module-vs-jbl-bar-1000/28849/34907?usage=8767&threshold=0.10

Greathpto8 發表於 2023-3-27 11:53

師兄有冇試過Sennheiser Ambeo Plus?

LeoChin@FB 發表於 2023-3-27 12:22

有時心中有個疑問,呢啲showroom 員工,究竟條8字頭電源線有冇插啱相位?...

佢哋唔會咁做

yuppi 發表於 2023-3-27 12:22

Greathpto8 發表於 2023-3-27 11:53
師兄有冇試過Sennheiser Ambeo Plus?

一來冇興趣冇後置嘅bar
二來就算買都會搵返條二手嘅大佬,二手價唔使一皮

LeoChin@FB 發表於 2023-3-27 12:24

yuppi 發表於 2023-3-27 08:48
如果聽歌多就揀A9啦,始終兩隻喇叭聽歌比soundbar有優勢

實體兩碌棍,仲要任擺闊度、角度,一定係好過單支限闊喇
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 純粹 Soundbar 試機分享(不是評測)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。