funny1 發表於 2023-3-4 22:17

MDLP 發表於 2023-3-4 21:26
8.4應該同嚟緊部天龍6800同級
8.4跟埋dirac解碼用9026
6800有四個平衡輸出插頭

有6800?{:6_130:}

zardwys 發表於 2023-3-5 21:59

funny1 發表於 2023-3-4 22:17
有6800?

我都等緊6800

heidelbergcd74 發表於 2023-3-17 23:23

咁除左多聲道之外,我比較著重質素。聽左a1h我無乜興趣買。

jamesbond 發表於 2023-3-18 17:28

heidelbergcd74 發表於 2023-3-17 23:23

CHing眾人皆醉你獨醒!

lulled 發表於 2023-3-26 12:27

我都認同 , 聲道多唔係代表一定靚聲

yytannoy@G 發表於 2023-3-28 11:37

其實都係架 , Denon除左勁之外,於對白聲,空氣感,整體環境真實感都唔係咁自然,戲院果類聲底係有,但喇叭要有返咁上下Size先得,尤其係中置喇叭,如果要為左得到戲院果類聲底而要放棄其他聲音細節,值唔值得就見人見志啦,須然Denon睇某D片真係好勁,但於某D片又真係冇咁好Feel,例如冇左環境無限遠既聽感,d唔夠高音既片又係Denon殺手,如果用黎煲劇,steaming,係會聽少好多野,因為D劇唔會由頭爆到尾,...........以上只係個人認為..........愚見

yuppi 發表於 2023-3-28 12:37

最初三間公司合作嘅品牌 Integra Research 就係極品,之後得返安橋自己一個嘅 Integra 就係 Onkyo 嘅換殼機,變成另一條專門畀商業用嘅生產線,簡化咗 Onkyo 家用機比較靚仔嘅外殼

如果跟返以前做法好快又會有一部 Onkyo 品牌嘅姊妹機

20120820 發表於 2023-3-28 12:44

話明係"環迴擴音機"

當然環迴音效係首位

毒友們玩"環迴擴音機"多年

環迴音效唔得講咩都冇用

向我話日本妹yamaha首選其它就算啦

想再好d就鬼妹Anthem

lulled 發表於 2023-3-28 16:44

話明係"環迴擴音機"

當然環迴音效係首位

Anthem 真係好貴 , 因為我都未用過 , 唔知聲低點 , 部機好似而家喺越南製造 , 同日本妹分別有幾大, 因為我而家都打算想換機 , 唔知換乜機好

lulled 發表於 2023-3-28 16:47

話明係"環迴擴音機"

當然環迴音效係首位

{:1_331:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: Integra DRX-8.4行貨硬憾Denon A1H

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。