tony019002 發表於 2023-2-13 10:08

ng_tim 發表於 2023-2-12 13:30
我啱啱都試過換條線, 都係無聲, 而我部Amp又係新既, 睇嚟個sub仔應該都係師兄講既情況...唯有搵代理整整 ...

Ching對Q700用左幾耐?
又真係touchwood好小咁壞法喎.........
或者搵象哥修理下

ng_tim 發表於 2023-2-13 15:51

tony019002 發表於 2023-2-13 10:08
Ching對Q700用左幾耐?
又真係touchwood好小咁壞法喎.........
或者搵象哥修理下

對Q700用咗超過十年了, 佢個case同個秦朝sub仔有啲唔同, sub仔可能真係太耐無開所以壞, 因為我仔出世後都無乜開嚟用...{:1_332:}

但對Q700基本上開電視都會用既, 不過可能睇電視劇多, 一邊無乜聲都察覺唔到...{:1_331:}

我都啱啱諗緊有冇啲(上門)維修喇叭既師傅, 象哥係咪即係鴨寮街象記?

rach 發表於 2023-2-13 01:47
音響野閑置越耐越易壞, 久唔久點都要熱下身😄

係, 整番好後我會勤力啲開機既{:1_347:}

ng_tim 發表於 2023-2-13 15:52

manlai@G 發表於 2023-2-12 17:48
師兄,時間係過得好快,啲機同喇叭眨吓眼就十年八載,仲要係突然間話退休唔做就88 ...

係, 粒聲唔出就想同我拜拜...希望救得番, 啱啱先出完血, 唔想又洗咁多錢買過對...{:1_247:}

ng_tim 發表於 2023-2-13 15:59

morrise 發表於 2023-2-12 10:43
電視水貨抵玩,
隻秦朝有燈無聲,多數份woofer 底板有野死左,
我同另外有位ching最近都係咁壞,搵駿昇王生整返 ...

啱啱試吓whatsapp同打電話俾秦朝代理, 但都係無人覆/聽...{:1_247:}
想問係咪得68823335呢個電話號碼可以聯絡到的?{:1_332:}

LeoChin@FB 發表於 2023-2-13 16:05

對Q700用咗超過十年了, 佢個case同個秦朝sub仔有啲唔同, sub仔可能真係太耐無開所以壞, 因為我仔出世後都 ...

象記好有性格,唔會上門咖,但手工夫好掂,又幾好傾

tony019002 發表於 2023-2-13 17:14

對Q700用咗超過十年了, 佢個case同個秦朝sub仔有啲唔同, sub仔可能真係太耐無開所以壞, 因為我仔出世後都 ...

無上門架
要自己抬個坐地去了
頁: 1 [2]
查看完整版本: LG C2 77寸開箱 (另加重低音問題請教)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。