benny6969 發表於 2023-2-11 02:58

F14可變後翼聲道

更新#18 有天花圖
獨立電走線

新居DIY裝修途中
半年前因top gun入坑影音
希望能夠重現天空聲道
得到女王支持 同時希望保持簡潔家居
因此DIY了這f14手動變型聲道
謝謝觀看

更新小量走劣作線圖
題外話有 屯元天朋友仔加個朋友交流下嗎?
謝謝

marco 發表於 2023-2-11 11:10

櫃門隻後置好有靈感{:1_326:}{:1_326:}{:1_335:}

lungaska 發表於 2023-2-11 11:15

勁!!

mark1 發表於 2023-2-11 12:12

marco 發表於 2023-2-11 11:10
櫃門隻後置好有靈感

真心勁{:1_339:}

:o) 發表於 2023-2-11 12:12

後置會唔會太遠?

marco 發表於 2023-2-11 14:02

mark1 發表於 2023-2-11 12:12
真心勁

路軌都真係算小兒科{:1_343:}

benny6969 發表於 2023-2-11 14:42

marco 發表於 2023-2-11 14:02
路軌都真係算小兒科

遲下有時間改番電動 搞埋個projector

benny6969 發表於 2023-2-11 14:45

:o) 發表於 2023-2-11 12:12
後置會唔會太遠?

都唔會 屋不太大 而可以包圍全屋 最重要冇其他位置擺得好睇

littlefat69 發表於 2023-2-12 12:20

後置咁遠會唔會唔夠聲呢?
另外師兄好似唔見隻中置喇叭嘅?
定係電視機櫃最底嗰隻就係呢???🤔

lungaska 發表於 2023-2-12 12:38

littlefat69 發表於 2023-2-12 12:20
後置咁遠會唔會唔夠聲呢?
另外師兄好似唔見隻中置喇叭嘅?
定係電視機櫃最底嗰隻就係呢???🤔 ...

後置咁遠,其實有機會做唔到本身音效嗰個圓,例如功夫有一場包租婆講嘢,地下五隻會輪住環繞出聲,你會覺得佢好似圍住你講嘢,樓主擺法機會縮咗出去,不過都冇辦法,家家有本難念的經,要擺得好都唔係一件易事,有陣時候都係要妥協
頁: [1] 2 3
查看完整版本: F14可變後翼聲道

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。