史提芬曾 發表於 2023-2-6 17:55

我信買家電要講運氣,我22年5月入了部50吋90J,但到9月就發現Pannel務問題(詳情見以下的Post)。好彩買行貨,香港Sony好快就同我換新Pannel喇。所以最緊要是買行貨,有代理保養。

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=340943&mobile=2]https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=340943&mobile=2]https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=340943&mobile=2]https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=340943&mobile=2

陸奧BB 發表於 2023-2-6 18:08

史提芬曾 發表於 2023-2-6 17:55
我信買家電要講運氣,我22年5月入了部50吋90J,但到9月就發現Pannel務問題(詳情見以下的Post)。好彩買行貨 ...

我都係買行貨,今日問左大約要$4650<<零件

無零件要等寄過黎,現在安排下星期5先檢查

現在考慮緊應該點做,

littlefat69 發表於 2023-2-7 06:51

陸奧BB 發表於 2023-2-6 14:29
無啦,因為損壞太明顯係人為,已初步報價$4650

師兄畀我應該唔整啦!
我上price.com睇新買嗰部都係七千幾蚊

littlefat69 發表於 2023-2-7 06:52

陸奧BB 發表於 2023-2-6 18:08
我都係買行貨,今日問左大約要$4650

你堅持話佢忽然之間係咁得唔得呢?🤔

陸奧BB 發表於 2023-2-7 08:12

littlefat69 發表於 2023-2-7 06:52
你堅持話佢忽然之間係咁得唔得呢?🤔

應該無可能,就係因為個價錢所以考慮緊買過部,現在諗緊買sony mini led or 樂聲oled (1000系)未諗點
最新報價$4337

我自己覺得有點兒浪費,當然果兩部機65寸好吸引我,$4337整番我想留比我父母做後備電視,但要諗位置去收藏又係問題

littlefat69 發表於 2023-2-7 12:28

應該無可能,就係因為個價錢所以考慮緊買過部,現在諗緊買sony mini led or 樂聲oled (1000系)未諗點
最 ...

但對新買都係七千幾咋喎

sc2006 發表於 2023-2-7 17:57

最 ...

師兄屋企有冇買家居保險? 如果有嘅試吓問吓保唔保, 之前聽聞話意外整爛部電視都有得保

156rmp 發表於 2023-2-7 18:38

第一次壞SONY 49” 4K ,就買部新,50”X85J 老媽用。都係$6200 三年保

陸奧BB 發表於 2023-2-8 10:26

sc2006 發表於 2023-2-7 17:57
師兄屋企有冇買家居保險? 如果有嘅試吓問吓保唔保, 之前聽聞話意外整爛部電視都有得保 ...

無買家居保,只係應壞吾壞,吾應壞就比我整爛,無借口換機

昨晚收工去左PRO SHOP睇,X95K 65播緊END GAME最後開始打鬥果段,金屬和光位係幾好,但場境好似有一層霧咁,而A95K + A9,似乎做左中置得出黎既效果比想象中.........
結論放棄SONY 配了

littlefat69 發表於 2023-2-8 16:54

陸奧BB 發表於 2023-2-8 10:26
無買家居保,只係應壞吾壞,吾應壞就比我整爛,無借口換機

昨晚收工去左PRO SHOP睇,X95K 65播緊END GAM ...

師兄覺得電視中置喇叭唔ok???
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 新年犯太歲

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。