gamma 發表於 2023-1-15 16:20

等得嘅等多陣, 睇吓有冇LZ2000水尾價

kenchui 發表於 2023-1-28 17:26

supra 發表於 2023-1-14 23:26
我就係見佢自選組合幾吸引

之前一直只計劃買LG C2

師兄最後揀左乜?
考慮Lz1000點解唔揀Lz2000?

supra 發表於 2023-1-31 03:09

kenchui 發表於 2023-1-28 17:26
師兄最後揀左乜?
考慮Lz1000點解唔揀Lz2000?

仲未決定,不過因為搬屋,所以最後一定要買。

PAN記LZ1000H 比LG C2機身厚多成成2CM 會好影響我安心去馬PAN記LZ1000H。

LZ2000H 比1000H貴,有更強聲音效果。個人用AV System 或SoundBAr, 感覺用唔到佢的優點。

題外話,有冇比較薄身活動掛牆架推介?

gamma 發表於 2023-1-31 08:13

PAN記LZ1000H 比LG C2機身厚多成成2CM 會好影響我安心去馬 ...

2000 panel 有 heatsink, evo panel 同 g2 同級, 喺旗艦級, 以往水尾2000都係25,000左右, budget容許就攻頂啦

vincent369 發表於 2023-1-31 09:27

PAN記LZ1000H 比LG C2機身厚多成成2CM 會好影響我安心去馬 ...

2019 Panasonic GZ2000系列首創在原有LGD OLED 面板再自己加工配上特製金屬背板增強散熱效率從而減低消印機會及提高光亮度才是2000系列既精髓。

https://youtu.be/Gf4R68iicC8

MM622 發表於 2023-1-31 09:52

Panasonic LZ2000H 電源線好似黐住部電視, 唔可以用其它電源線, 係咪真?如果電視要掛牆, 同牆蘇/拖板距離遠就好唔方便.

supra 發表於 2023-4-1 22:44

更新一下。
最後貪薄身及貼牆,入手了LG 65G2!

supra 發表於 2023-4-1 22:47

LG 65G2

jacky0579 發表於 2023-4-3 12:31

supra 發表於 2023-4-1 22:47
LG 65G2

真係好貼牆喎, P記啲電視好似舊左幾代咁, 仲係好大個PAT PAT, 就算幾耐用也敵不過潮流

nippon 發表於 2023-4-3 16:23

機身太簿,自然外殼對散熱無禁好,要視乎大家的取向。
頁: 1 [2]
查看完整版本: 65 吋電視選擇 LG VS PANASONIC

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。