亞超 發表於 2022-12-31 02:56

小瑟師兄

咁你認鸡LG80QR好啲,定JBL1000好啲呢????

亞超 發表於 2022-12-31 03:08

寫錯字鸡 ,應該是為字

owen234hk 發表於 2022-12-31 17:19

JBL1000好

wantai288 發表於 2022-12-31 18:06

今日av奶果到試過JBL,幾正,不過自己已經有舊soundbar,如果咩都冇,真係可以買得過,天空聲掂,試左atmos試機碟內蜘蛛俠

亞超 發表於 2023-1-1 03:06

因為我玩開天龍AVM ,因地方淺窄想轉玩Soundbar 不知那牌子好真頭痛!!!!!!!!!!!

wantai288 發表於 2023-1-1 07:16

亞超 發表於 2023-1-1 03:06
因為我玩開天龍AVM ,因地方淺窄想轉玩Soundbar 不知那牌子好真頭痛!!!!!!!!!!!

avm,同soundbar冇得比,soundbar 呢幾年係正左好多,如果你要feel,soundbar 一定比到你,但要取代,我諗暫時都冇可能,真係睇你想要咩

ihmcjacky 發表於 2023-1-1 10:57

其實你自己去舖頭試聽下實際啲,網上評測只可以做參考,因為大家聽感唔一樣,有啲人話自己感覺到天空聲幾明顯,但自己聽又未必,所以強烈建議自己去聽下,唔好道聽塗說

ivyang 發表於 2023-1-1 19:06

不朽都係AVM ,地方細咗所以試過山巴!廣告吹到山巴上天,但分析力完全同AVM無得比。尤其是山巴認唔到一般BD嘅DTS訊號,輸入格式限制又多,如果你TV並無EARC、HDMI2.1就勿諗山巴。

Aless3939 發表於 2023-1-2 03:39

ivyang 發表於 2023-1-1 19:06
不朽都係AVM ,地方細咗所以試過山巴!廣告吹到山巴上天,但分析力完全同AVM無得比。尤其是山巴認唔到一般B ...

平時行過D SOUND BAR區都唔係咁掂{:1_336:}
就咁聽好似幾好,低頻湧住嚟,但一拍埋HIFI喇叭到就覺得好糊,中高音係硬傷{:1_336:}
但好貴果D SOUNDBAR應該有例外
{:1_339:}

亞超 發表於 2023-1-2 03:54

wantai288 發表於 2023-1-1 07:16
avm,同soundbar冇得比,soundbar 呢幾年係正左好多,如果你要feel,soundbar 一定比到你,但要取代,我 ...

收到 ,謝謝
頁: [1] 2
查看完整版本: 小瑟師兄

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。