SteveAnder@FB 發表於 2022-12-27 20:13

gamma 發表於 2022-12-27 20:02
10分慚愧, 我部AMP只support HDMI 1.2, 沒有Atmos, 連ARC都冇, 要另外加個Audio extractor

我諗最折衷嘅 ...

我都想呀~ 電視唔夠舊又未壞.. 海關好難批….{:6_136:}
之前係街見過A95k.. 嘩.. 真係靚到不得了.. 完全係兩個世界嘅OLED….{:6_128:}{:6_128:}

LeoChin@FB 發表於 2022-12-27 20:20

SteveAnder@FB 發表於 2022-12-27 20:13
我都想呀~ 電視唔夠舊又未壞.. 海關好難批….
之前係街見過A95k.. 嘩.. 真係靚到不得了.. 完全 ...

Your tv is 65?

SteveAnder@FB 發表於 2022-12-27 21:12

LeoChin@FB 發表於 2022-12-27 20:20
Your tv is 65?

不是…{:6_122:}

LeoChin@FB 發表於 2022-12-27 21:19

SteveAnder@FB 發表於 2022-12-27 21:12
不是…

ATV 嘅問題又再出現,以55‘’嘅畫面顯示,一定冇可能弱過電視內置鴨屎嘅

SteveAnder@FB 發表於 2023-1-7 17:52

LeoChin@FB 發表於 2022-12-27 21:19
ATV 嘅問題又再出現,以55‘’嘅畫面顯示,一定冇可能弱過電視內置鴨屎嘅 ...

經過一輪假期,將所有器材全部reset.. 全部線材重新插過.. 再將每種器材每個setting再新試過調節過.. 好似終於可以用ATV出到一個較為接近TV Apps嘅畫面… 即是顏色比之前實一點立體一點高清4K一點… 實際係咩原因我都唔太肯定… Anyway 至少而家叫勉強收貨….. {:6_136:}{:6_136:}{:6_136:}

LeoChin@FB 發表於 2023-1-7 18:43

SteveAnder@FB 發表於 2023-1-7 17:52
經過一輪假期,將所有器材全部reset.. 全部線材重新插過.. 再將每種器材每個setting再新試過調節過.. 好 ...

師兄當年會揀咁靚嘅電視,而家竟然要求咁低,唔合理喎

LeoChin@FB 發表於 2023-1-7 19:11

經過一輪假期,將所有器材全部reset.. 全部線材重新插過.. 再將每種器材每個setting再新試過調節過.. 好 ...

即係、你都係未解決到問題,靚電視、靚線、靚 ATV,竟然咁都接受得到,我真係唔得

SteveAnder@FB 發表於 2023-1-7 19:52

LeoChin@FB 發表於 2023-1-7 19:11
即係、你都係未解決到問題,靚電視、靚線、靚 ATV,竟然咁都接受得到,我真係唔得 ...

完全正確.. 其實係未真正解決.. 用得咁多架撐效果竟然仲差過TV內置app.. 其實心有不甘的…. {:6_126:}
所以正如之前話齋.. 要去師兄你度觀摩一下…. {:6_128:}

LeoChin@FB 發表於 2023-1-7 20:27

SteveAnder@FB 發表於 2023-1-7 19:52
完全正確.. 其實係未真正解決.. 用得咁多架撐效果竟然仲差過TV內置app.. 其實心有不甘的….
所 ...

哈,你揀啱時間嘞,我啱啱中完毒,喺鬼門關前被拒入境,搵日吖

SteveAnder@FB 發表於 2023-1-7 21:22

LeoChin@FB 發表於 2023-1-7 20:27
哈,你揀啱時間嘞,我啱啱中完毒,喺鬼門關前被拒入境,搵日吖

新冠毒 ? 打左針應該問題不大呢~😉
頁: 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19
查看完整版本: Apple TV 4K 要用 1080P 先出到 4K 畫面 🤦‍♂️🤦‍♂️

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。