boy 發表於 2022-11-27 12:31

HDMI線 $1K 求推介

一條係電視ARC接soundbar / amp 行聲用
一條係比遊戲機用
每條$600-1000左右,3米長 有咩好選擇?
謝謝。

mingk 發表於 2022-11-27 16:15

用過Tributaries UHDM MAX 48G Ultra HDMI幾好,不過3m價錢超預算

kasunlam@G 發表於 2022-11-27 18:44

淘佬大把,呢兩條性價比強

boy 發表於 2022-12-1 16:33

好的,打算入兩條 m3000 但有冇師兄可以話我知個插頭長度同寬度,因為我係要穿喉的,謝謝。

LeoChin@FB 發表於 2022-12-1 17:18

boy 發表於 2022-12-1 16:33
好的,打算入兩條 m3000 但有冇師兄可以話我知個插頭長度同寬度,因為我係要穿喉的,謝謝。...

M3000 3m 祗得光纖,要$1300/條

boy 發表於 2022-12-1 19:06

LeoChin@FB 發表於 2022-12-1 17:18
M3000 3m 祗得光纖,要$1300/條

有勞師兄{:1_326:}
過兩日度一度個位睇下盡量買2米得唔得啦。
如果唔得我就買番Tributaries UHDM MAX 48G 因為同3米 M3000 價格差唔多。

LeoChin@FB 發表於 2022-12-1 19:25

有勞師兄
如果唔得我就買番Tributaries UHDM MAX 48 ...

T字頭嗰條咁平咩,貴嘢嚟喎

LeoChin@FB 發表於 2022-12-1 19:27

有勞師兄
如果唔得我就買番Tributaries UHDM MAX 48 ...

M3000銅線(2 米)個頭會短少少嘅

boy 發表於 2022-12-5 22:58

唉⋯⋯原來要2.3米先夠長,又要再睇睇。

:o) 發表於 2022-12-8 00:03

俾遊戲機用既我覺得用淘寶果堆牌子就夠,因為玩緊遊戲都唔會點樣仔細睇個畫質同音效細唔細致,
不過淘寶都有賣Zeskit呢隻係美國Amazon起家既牌子,相傳仲係第一隻取得HDMI協會認證既2.1線,
3M都只係$198人仔

https://img.alicdn.com/imgextra/i3/3421266430/O1CN01qitfVO1xMzMHjyIZI_!!3421266430.jpg
頁: [1] 2
查看完整版本: HDMI線 $1K 求推介

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。