chhanthony 發表於 2022-11-30 05:58

funchueng 發表於 2022-11-29 21:31
C 兄SHARE 下係英國邊到買AV 野丫. 我打算買AMP + 前中置喇叭.

我大部份嘅器材都係香港帶過嚟,只係有一對喇叭同投影機喺呢邊網上買。

唯一喺鋪頭買嘅就係呢隻幕,其實都可以上網買到,我住嘅地方就只有一間HiFi鋪,都唔算好大。

我諗穩陣啲去Richer Sounds呢啲大鋪好啲卦。😅

李好野@76 發表於 2022-11-30 12:05

佢哋soundbar 多{:1_260:}

funchueng 發表於 2022-11-30 17:40

chhanthony 發表於 2022-11-30 05:58
我大部份嘅器材都係香港帶過嚟,只係有一對喇叭同投影機喺呢邊網上買。

唯一喺鋪頭買嘅就係呢隻幕,其實 ...

我都打算去Richer Sounds 望下既. 但係附近無其他野行. 怕老虎會好多聲氣.

koo9726 發表於 2022-11-30 18:24

我都係自己裝,都攪左2個鐘{:6_176:}

chhanthony 發表於 2022-11-30 21:59

funchueng 發表於 2022-11-30 17:40
我都打算去Richer Sounds 望下既. 但係附近無其他野行. 怕老虎會好多聲氣.

我諗你去之前email咗佢地你有咩想試想睇
否則怕你白行,睇下行完可以揸車同老婆去邊度行下補數😅

Big_McIn 發表於 2022-12-1 10:26

自己幕自己裝

Agree with you.

https://post76.hk/thread-325381-1-1.html

gogogogo 發表於 2022-12-3 05:09

funchueng 發表於 2022-11-29 21:31
C 兄SHARE 下係英國邊到買AV 野丫. 我打算買AMP + 前中置喇叭.

我大部份嘢都喺Richer Sound買, 因為會有價講, 有時仲會有驚喜添, 我兩年前買齊全套AV喇叭, 竟然比我講到七折買入手, 喺google search, 所有地方都喺公價, 即喺網購就一毫子都唔會有得平, 我買AV amp有九折, 其他嘢大約平5-8%

funchueng 發表於 2022-12-3 18:59

gogogogo 發表於 2022-12-3 05:09
我大部份嘢都喺Richer Sound買, 因為會有價講, 有時仲會有驚喜添, 我兩年前買齊全套AV喇叭, 竟然比我講到 ...

居然有價講咁好. 你係舖頭現場買?

SundayDrivers 發表於 2022-12-4 02:41

Anthony 師兄搞得真係專業, UK local 師傅貴到離譜同一定冇你自己動手做得咁好, 因為UK呢度D牆係木方底石膏板面, 完全唔受力, 仲要離開七寸裝在電視機前, 我自己都唸左個幾月先掛到支幕, 希望唔會跌落來.
話時話, 都有同路師兄過左來UK, 可以的話多多指教.

chhanthony 發表於 2022-12-4 04:39

SundayDrivers 發表於 2022-12-4 02:41
Anthony 師兄搞得真係專業, UK local 師傅貴到離譜同一定冇你自己動手做得咁好, 因為UK呢度D牆係木方底石膏 ...

英國都有好多好專業嘅,不過真係要好參差,要睇彩數,肯畀錢都可能一肚氣。
我個車房就一個好例子,所謂嘅專業真係得淡笑,全程只係想sell嘢,成日no show,同佢夾嘢就叫我同builder傾。
做做下可以個Builder可以無拉拉兩三星期no show無電話無message無人嚟開工。
本來想同佢傾下個荝牆點做,最後前面成個baffle wall都係我自己𠝹木自己上油自己裝rockwool,做好晒都未出現。

頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 自己幕自己裝

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。