mksoundhk 發表於 2022-11-23 17:48

又一不負責任代理商?

2022年6月份買入LS12000
一開機已發現一大粒死點
跟店家商量後決定等換貨
無奈代理一直無返貨
最近店家通知已返貨
決定再找代理商跟進
代理商搵師傅上門檢查後一句不換貨就算數
想請教各位點做好

準備去消委會投訴

由6月份收貨檢查後...都沒再用過部機
對EPSON失去信心
之前由TW8000開始一直用
每一新款都換
想不到今次一舖清袋...真心唔會再用EPSON

原來聽聞LS12000都幾多壞機
明知有問題為交貨照出?

tab 發表於 2022-11-24 10:21

香港仲有冇好代理{:12_761:}

mksoundhk 發表於 2022-11-24 11:25

tab 發表於 2022-11-24 10:21
香港仲有冇好代理

我諗不負責任代理只係一少部分卦

係香港大家買器材玩...相信要考慮埋咩代理商比較好{:6_123:}

digiko 發表於 2022-11-24 11:36

香港玩projector係咪得番jvc, benq, sony依d可以簡...我用optoma, 香港個代理都係一個字廢, 咩都唔知唔識唔理 {:6_124:}

mksoundhk 發表於 2022-11-24 11:39

digiko 發表於 2022-11-24 11:36
香港玩projector係咪得番jvc, benq, sony依d可以簡...我用optoma, 香港個代理都係一個字廢, 咩都唔知唔識唔 ...

SONY 好似已退出左香港市場...
得返水貨機{:6_154:}

usopp 發表於 2022-11-24 11:45

買水貨算啦,之前我見日本價平一皮,唔知運費幾錢

eyetoy 發表於 2022-11-30 08:59

師兄,如果要求修理又得唔得呢?

mksoundhk 發表於 2022-11-30 10:54

eyetoy 發表於 2022-11-30 08:59
師兄,如果要求修理又得唔得呢?

代理一句話冇得搞已經完
好彩最終店舖有新貨返到
由店同我換機

nippon 發表於 2022-11-30 11:41

mksoundhk 發表於 2022-11-30 10:54
代理一句話冇得搞已經完
好彩最終店舖有新貨返到
由店同我換機

邊間店,可pm我嗎。有責任舖頭,應該讚許。

神武光輝 發表於 2022-11-30 12:44

即係間舖頭自己硬食換比你!
頁: [1] 2
查看完整版本: 又一不負責任代理商?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。