littlefat69 發表於 2022-11-9 17:40

想問下各位 Sony HT-A9 用家關於部機斷線問題🙏🏻

小弟因為計劃買佢, 所以想問下部機嘅斷線問題有冇改善🙏🏻

benchui@G 發表於 2022-11-9 20:03

沒有,wifi /插線都無事

littlefat69 發表於 2022-11-9 21:39

benchui@G 發表於 2022-11-9 20:03
沒有,wifi /插線都無事

師兄完全冇斷線???

benchui@G 發表於 2022-11-9 22:19

littlefat69 發表於 2022-11-9 21:39
師兄完全冇斷線???

無,依家已經冇用線,行wifi

陸奧BB 發表於 2022-11-11 10:16

我買HT-A9之前都考慮過呢個問題,去左銅鑼灣試晒A7000+RA5 +重低音,自己之前係旺角試HT-A9
睇左好多文章和片

結論自己想要D咩?

我想睇戲有臨場感,
當然最後我買左HT-A9

我有斷線問題,因為ROUTER係隔離而且我用完會關晒4隻喇叭,重新SET過都係5分鐘,呢4隻野無左擺位既問題,要TUNE過無乜所謂

我淨係HT-A9已經足夠,重低音我自己都夠吾需要額外買重低音

littlefat69 發表於 2022-11-11 10:40

陸奧BB 發表於 2022-11-11 10:16
我買HT-A9之前都考慮過呢個問題,去左銅鑼灣試晒A7000+RA5 +重低音,自己之前係旺角試HT-A9
睇左好多文章和 ...

師兄咁樣每次用會唔會好麻煩呢???

陸奧BB 發表於 2022-11-11 12:03

睇下你係咩人,如果係一鍵到位既人,咁樣就會覺得麻煩

我自己吾性急,後置掛左係牆身,前置騎左係喇叭上,按4粒製先再開其他機,TUNE過先開波,成個過程吾洗5分鐘
我吾覺得麻煩
反而HDMI得一個入和一個EARC<<其實都係得一個而已比較頭痛
吾係樣樣好似PLAYER都有2個HDMI出,PS5得一個,呢樣有D頭痛,之前未買過SECTOR
好似暫時未有HDMI2.1 SECTOR驚買左得物無所用,現在暫時用先插
頁: [1]
查看完整版本: 想問下各位 Sony HT-A9 用家關於部機斷線問題🙏🏻

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。