T-tan 發表於 2022-10-27 23:46

Sony A95K 同 LG G2 EVO選擇

請問甘多位,如果近日呢二部OLED電視,大家有無意,邊部適合,睇4k blu-ray /Netflix /Disney Plus,大家又會點選擇?

jamesbond 發表於 2022-10-28 09:10

仲有Panasonic LZ2000呀

avgod 發表於 2022-10-28 11:24

都好正啦

LeoChin@FB 發表於 2022-10-28 11:41

越南嘢同日製 master系列,唔使點揀喇

gamma 發表於 2022-10-28 16:52

光比較過C2, 分別係有, 但係講真我都唔知邊個好啲, 應該係一啲光嘅顏色畫面 n anti-reflection, A95K校優勝.打機就4xhdmi 2.1 LG 較好

VC2022 發表於 2022-10-28 23:05

正常就買A95K,QD-OLED,色域+亮度表現都比WOLED好
如果有打機需求先諗LG,HDMI 2.1x4 + 4K120 Dolby Vision 好

T-tan 發表於 2022-10-28 23:34

VC2022 發表於 2022-10-28 23:05
正常就買A95K,QD-OLED,色域+亮度表現都比WOLED好
如果有打機需求先諗LG,HDMI 2.1x4 + 4K120 Dolby Visio ...

PS5 都係間中先玩,二部都真係有o的難揀

BillyHui@FB 發表於 2022-10-29 02:11

A95K QD-OLED色彩完勝G2{:8_379:}連我呢個LG粉絲都已經打算換部55吋A95K
{:8_374:}等到聖誕先買可能有著數!{:8_395:}

LeoChin@FB 發表於 2022-10-29 11:13

BillyHui@FB 發表於 2022-10-29 02:11
A95K QD-OLED色彩完勝G2連我呢個LG粉絲都已經打算換部55吋A95K
等到聖誕先買可能有著數 ...

The price is quite attractive now

T-tan 發表於 2022-10-30 02:37

A95K QD-OLED色彩完勝G2連我呢個LG粉絲都已經打算換部55吋A95K
等到聖誕先買可能有著數 ...

係,因之前睇過LG Evo Gallery edition,但現在部A95k又好吸引,係喎師兄,等多個月可能重著數,因現在屋企部重ok.
頁: [1] 2 3
查看完整版本: Sony A95K 同 LG G2 EVO選擇

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。