TsunHo@FB 發表於 2022-10-26 12:19

JosephChan@FB 發表於 2022-10-26 11:23
大陸版個os用唔著又冇咩大問題既,最緊要係夠hdmi俾你拮野架姐
平有平玩貴有貴玩 ...

個OS我真係無咩期望,所以先諗買APPLE 4K定NVIDIA SHIELD TV

再唔係,用返GTV都夠

一個OS要比多幾千以上.......我真心覺得唔抵.......

usopp 發表於 2022-10-26 13:23

TsunHo@FB 發表於 2022-10-26 12:19
個OS我真係無咩期望,所以先諗買APPLE 4K定NVIDIA SHIELD TV

再唔係,用返GTV都夠

我Software 的意思不是os ,係色準的control ,畫面的算法,hdr tone mapping 等等,大陸機應該有排都未追到?

tonyl626 發表於 2022-10-26 14:54

萬零蚊一部全色激光,外國牌子冇可能做到

TsunHo@FB 發表於 2022-10-26 15:26

usopp 發表於 2022-10-26 13:23
我Software 的意思不是os ,係色準的control ,畫面的算法,hdr tone mapping 等等,大陸機應該有排都未 ...

T1國際版有CMS,不過過硬兩皮

小米C2雖然無CMS,不過有REVIEW話有SETTING做到65XXK,本身設定都已經好好

T1就有更新改善太紅既問題......C2就蒂年無更新.......

好頭痛......

usopp 發表於 2022-10-26 16:09

tonyl626 發表於 2022-10-26 14:54
萬零蚊一部全色激光,外國牌子冇可能做到

睇中左兩色激光,dci p3 近100%
不過唔係ust 囉
早幾日仲係us$2000,貴返
https://www.amazon.com/LG-HU810PW-CineBeam-Projector-DCI-P3/dp/B08T4BW2CB

usopp 發表於 2022-10-26 16:40

TsunHo@FB 發表於 2022-10-26 15:26
T1國際版有CMS,不過過硬兩皮

小米C2雖然無CMS,不過有REVIEW話有SETTING做到65XXK,本身設定都已經好好 ...

真係唔知,不如完全唔理spec,去舖頭用眼收貨?

TsunHo@FB 發表於 2022-10-26 16:52

usopp 發表於 2022-10-26 16:40
真係唔知,不如完全唔理spec,去舖頭用眼收貨?

我都想......香港好似連水貨都無{:6_150:}

Alipapa 發表於 2022-10-27 00:42

TsunHo@FB 發表於 2022-10-26 02:18
我見雙11價都要15499人仔,仲貴過平時......

平時賣幾錢㗎?我仲以為佢平過國際版咁多好抵添{:1_331:}

TsunHo@FB 發表於 2022-10-27 09:35

Alipapa 發表於 2022-10-27 00:42
平時賣幾錢㗎?我仲以為佢平過國際版咁多好抵添

大部份14999,問下應該可以再減D,天貓果D就多數貴

JosephChan@FB 發表於 2022-10-27 10:25

TsunHo@FB 發表於 2022-10-26 16:52
我都想......香港好似連水貨都無

油麻地有間上樓好多大陸機,你可以去睇下有冇
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 超短投建議

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。