blackcool 發表於 2022-9-30 14:17

想問各位c兄A95k配soundbar問題

本人未用過soundbar 近排想買A95k再配條soundbar
唔好計價錢😬 應該配A7000+SA RS5+SW5好
定係配Q990B好呢
會用ps5打機 電視距離梳化6尺半
如果用Q990B係唔係開電視唔識自動開soundbar
同埋sony係唔係應該配返sony較好?
電視可以一齊發聲又係唔係效果會比較好呢?
如果想試聽兩款soundbar九龍區有冇推介地點?
謝謝各位🙏🏻

HoKwan@FB 發表於 2022-9-30 17:22

如果我會買A9配SW5

LeoChin@FB 發表於 2022-9-30 17:46

如果揀 Sony, 個人建議:A9+SW5($21000), A7000+RS5+SW5(已經要20xxx!

blackcool 發表於 2022-9-30 18:23

因為之前見人話A9 斷連線 所以驚唔敢買😅

LeoChin@FB 發表於 2022-9-30 18:28

blackcool 發表於 2022-9-30 18:23
因為之前見人話A9 斷連線 所以驚唔敢買😅

你覺得 A7000,三叔、唔會斷咩!?

有辨法嘅,買咗A9,真係有斷線問題,再求教囉

利申,用緊A9,由唔斷線、玩到斷線,再玩到唔斷線

blackcool 發表於 2022-9-30 18:57

LeoChin@FB 發表於 2022-9-30 18:28
你覺得 A7000,三叔、唔會斷咩!?

有辨法嘅,買咗A9,真係有斷線問題,再求教囉

因為見A9好多人投訴斷線 其他兩款可能都會
但好似冇咩人投訴咁
其實A9出左咁耐有冇改善到問題?
其實我最開頭都係諗住買A9

LeoChin@FB 發表於 2022-9-30 19:54

blackcool 發表於 2022-9-30 18:57
因為見A9好多人投訴斷線 其他兩款可能都會
但好似冇咩人投訴咁
其實A9出左咁耐有冇改善到問題?

唓,咁你即係買梗A9咖喇!
買其餘嗰兩套,你將來都會心思思喇,我都預咗A9會斷線咖,但都搏吓,我搏贏咗🤣
套A9咁紅,又咁貴(其實唔貴),一定成為箭鞄咖喇,其他嘅品牌都有呢個情況咖!
買咗先喇,有問題、味吹雞搵(我)幫手囉!
再講,唔斷聲時,A9啲聲幾靚咖。
我用咗兩個月、淨係四支棍,都勉強收貨嘅

blackcool 發表於 2022-9-30 23:19

LeoChin@FB 發表於 2022-9-30 19:54
唓,咁你即係買梗A9咖喇!
買其餘嗰兩套,你將來都會心思思喇,我都預咗A9會斷線咖,但都搏吓,我搏贏咗 ...

我就係驚搏輸 所以諗住轉呔去Q990B
但係用得A95k+ps5 音響當然想配返sony
只係驚佢繼線 所以又諗A7000
其實個心一直都想用sony🤣
等我聽日去陳列室聽下個效果先😬

LeoChin@FB 發表於 2022-9-30 23:23

blackcool 發表於 2022-9-30 23:19
我就係驚搏輸 所以諗住轉呔去Q990B
但係用得A95k+ps5 音響當然想配返sony
只係驚佢繼線 所以又諗A7000

索尼、唔好去陳列室,三叔就間間都冇乜所謂

blackcool 發表於 2022-9-30 23:51

LeoChin@FB 發表於 2022-9-30 23:23
索尼、唔好去陳列室,三叔就間間都冇乜所謂

咁應該去邊間試 Av life?
我唔係好識 有冇地方推介😬
另外想問下A9個盒仔背面有個LAN線位係有咩用?
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 想問各位c兄A95k配soundbar問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。