導演 發表於 2010-4-2 23:23

計落...可能我閃燈仲多過鏡頭

我 total 有 10 set 閃光燈, EF 鏡都係 10枝{:6_165:}

ricoy288 發表於 2010-4-2 23:27

甘多set閃,唔知有幾多個牌子呢.{:6_178:}

導演 發表於 2010-4-2 23:34

回復 2# ricoy288

立立雜雜加埋一齊, 支Metz 己無用好耐了

580II x 2
SB26 x 2
SB800 x 1
SB80DX x 2
SB-30 x 1
Metz 60CT4 x 1
Elinchrome Studio Flash D-Lite x 1set

ricoy288 發表於 2010-4-2 23:50

回復ricoy288

立立雜雜加埋一齊, 支Metz 己無用好耐了

580II x 2
SB26 x 2
SB800 x 1
SB80DX x 2 ...
導演 發表於 2010-4-2 23:34 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

{:6_193:}
我只係得支580EXII{:6_136:}

導演 發表於 2010-4-2 23:53

回復 4# ricoy288

加埋都未夠 C Hing 一部 Sony 52吋{:6_136:}

ricoy288 發表於 2010-4-3 00:04

回復ricoy288

加埋都未夠 C Hing 一部 Sony 52吋
導演 發表於 2010-4-2 23:53 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

不過部電視唔可以拎出街,只可係屋企同家人一齊享受,但鏡頭&閃就可帶出街去喜歡既地方,拍下當時既環境及美好時刻,
第時d相可拎出嚟回味下, 亦可比D相比朋友睇下分享下, 所以唔可以甘講既,音響野只係過眼雲煙,但攝影野就可以長存,
比個孫睇都仲得.{:6_177:}

mankoo米高 發表於 2010-4-3 00:08

所以你係專業攝影師囉 {:6_142:}
我 total 有 10 set 閃光燈, EF 鏡都係 10枝
導演 發表於 2010-4-2 23:23 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

chrisclw 發表於 2010-4-3 00:11

Elinchrome Studio Flash D-Lite x 1set {:6_193:} 影indoor, 呢枝已經夠照啦! {:6_235:}

wil-wil 發表於 2010-4-3 02:35

都解要咁多閃燈?你一幅大作最多要幾多支燈玩?

law1987 發表於 2010-4-3 08:11

1 set 閃光燈都冇,唔識玩....{:6_136:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 計落...可能我閃燈仲多過鏡頭

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。