avsuperman 發表於 2022-9-27 14:13

XPR 發表於 2022-9-27 08:22
叫買咗 A110嘅用家情何以堪?一年就變舊機 😢

之前試左110,因為比8500声音稍為出d,仍舊13声道,收到風後繼機更強,終於可玩15声道,儲定$先

qoakzm 發表於 2022-9-27 14:47

我用緊A110, 如果吸引到我轉機的話, 唯有係7入8K HDMI呢部份了

avsuperman 發表於 2022-9-27 15:29

qoakzm 發表於 2022-9-27 14:47
我用緊A110, 如果吸引到我轉機的話, 唯有係7入8K HDMI呢部份了

反而部Amp只接声不接画,画面直入8K電視,吸引我係15声道

AskaLung@FB 發表於 2022-9-27 16:41

我自己就完全冇興趣😅用5.2.4
8500H只作聲音輸音,影畫用vertex 2分家,就算遲啲玩8K電視,只換vrroom 即可,除非真係有啲咩最新嘅格式:ATMOS 2嗰啲,或者壞機,就令作別論🤣

XPR 發表於 2022-9-27 17:04

到時呢, 各大KOL 又會吹新機好過舊機幾多幾多,提升幾多幾多 😂😂😂

XPR 發表於 2022-9-27 17:07

除非有新環繞聲制式, 否則唔會換機住。再講一部合併賣到四五萬,為何不玩鬼妹前後級?

1234qwer 發表於 2022-9-27 17:16

馬仔套前後級, 個樣就好靚仔, 唔知會唔會有鬼妹既水準

by05316 發表於 2022-9-27 17:26

這次的升級是有新制式的支持

qoakzm 發表於 2022-9-27 18:13

avsuperman 發表於 2022-9-27 15:29
反而部Amp只接声不接画,画面直入8K電視,吸引我係15声道

我現在就是這樣, 在顯示與設定調校上很不方便.

avsuperman 發表於 2022-9-27 18:55

qoakzm 發表於 2022-9-27 18:13
我現在就是這樣, 在顯示與設定調校上很不方便.

幾部機都有HDMl影音分插,影部分比電視或投影,音就交Amp,宜家dAmp玩埋eARC仲煩,有d器材接上eARC會互相干援,好似d電視盒,玩soundbar已經好煩,Amp出事仲困擾。或者我分兩邊玩,就係避免互相干擾又可玩得簡單
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 天龍和馬蘭士新產品官網圖

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。