littlefat69 發表於 2023-2-8 15:39

lkljason 發表於 2023-2-8 15:13
所以我反而想知 Bar 800 同1000 呢兩條 bar 個 firmware有無改善?仲有無連唔到電視或者斷線問題?

bar 9. ...

點解呢?
JBL 唔係好多人鍾意嘅咩???

lkljason 發表於 2023-2-8 17:09

littlefat69 發表於 2023-2-8 15:39
點解呢?
JBL 唔係好多人鍾意嘅咩???

我係用緊bar 9.1既真用家,到呢個moment update到最新既firmware,轉台時 (tv轉yt, netflix, d+或 eARC 既hdmi),都仲有機會條sound bar忽然無左聲,要reset條soundbar至可以重新connect出翻聲

出黎既音效我係無投訴,不過淨係上面果樣野已經令我對呢條soundbar存在好大既陰影,所以假如有機會再換第條soundbar,可能都係買翻同電視同一個品牌,可能會兼容d

littlefat69 發表於 2023-2-8 17:44

lkljason 發表於 2023-2-8 17:09
我係用緊bar 9.1既真用家,到呢個moment update到最新既firmware,轉台時 (tv轉yt, netflix, d+或 eARC...

想請問係一陣間冇聲, 定係唔reset 都唔會有番聲???

lkljason 發表於 2023-2-8 18:15

littlefat69 發表於 2023-2-8 17:44
想請問係一陣間冇聲, 定係唔reset 都唔會有番聲???

如果reset完都無聲我應該會黎手飛落街無眼屎乾淨盲!{:1_253:}

一般情況下reset左條soundbar,之後再著翻條soundbar係會connect有翻聲。
但都偶然試過reset都唔得,要連電視果邊都要setting果度重啓至可以connect到,所以真係被條soundbar玩到勁洩氣!

重點其實我都唔知reset完條soundbar,我之前cal 個喇叭d定位仲有無o係度,開頭都仲有心機reset完都cal下,但條bar間唔中都要reset,我真係無咁好氣成日走去cal,所以reset完有翻聲就算!

littlefat69 發表於 2023-2-8 18:21

lkljason 發表於 2023-2-8 18:15
如果reset完都無聲我應該會黎手飛落街無眼屎乾淨盲!

一般情況下reset左條soundbar,之後再著 ...

咁真係好煩喎🥲

lkljason 發表於 2023-2-8 18:38

littlefat69 發表於 2023-2-8 18:21
咁真係好煩喎🥲

係呀!所以都想知下新呢兩代有無改善,始終bar9.1我覺得都係試驗性質,新呢兩條都有app對應,唔知有無改進,不過有黎講我都未必會再考慮!

littlefat69 發表於 2023-2-8 18:42

lkljason 發表於 2023-2-8 18:38
係呀!所以都想知下新呢兩代有無改善,始終bar9.1我覺得都係試驗性質,新呢兩條都有app對應,唔知有無改 ...

冇追到post唔知師兄用邊部電視, 會唔會真係同你用緊嗰個牌子電視機唔夾呢???

LeoChin@FB 發表於 2023-2-8 19:24

以9.1嗰款嚟計,一定要有網絡先用到,已經輸俾A9 九條街喇

littlefat69 發表於 2023-2-9 07:35

LeoChin@FB 發表於 2023-2-8 19:24
以9.1嗰款嚟計,一定要有網絡先用到,已經輸俾A9 九條街喇

唔係好明可唔可以講多少少?🤔

lkljason 發表於 2023-2-9 09:38

littlefat69 發表於 2023-2-8 18:42
冇追到post唔知師兄用邊部電視, 會唔會真係同你用緊嗰個牌子電視機唔夾呢??? ...

Sony 55x95H
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: JBL Bar 1000 Soundbar 7.1.4 影片實測報告出爐!!!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。