LeoChin@FB 發表於 2022-9-6 17:30

每人嘅取向唔同,唔應該用窮嚟形容嘅!

成龍大哥 發表於 2022-9-7 01:02

平有平玩,最緊要玩得開心{:6_142:}

tonyl626 發表於 2022-9-7 08:08

點解填唔滿個幕?

TsunHo@FB 發表於 2022-9-7 08:14

tonyl626 發表於 2022-9-7 08:08
點解填唔滿個幕?

本身飯檯高得滯{:1_332:} ,最後一張相曼聯李城時就用到99%{:8_403:}

tonyl626 發表於 2022-9-7 08:40

TsunHo@FB 發表於 2022-9-7 08:14
本身飯檯高得滯 ,最後一張相曼聯李城時就用到99%

玩短投要就個柜高度,其實都幾麻煩

TsunHo@FB 發表於 2022-9-7 09:16

tonyl626 發表於 2022-9-7 08:40
玩短投要就個柜高度,其實都幾麻煩

呢樣真,之前無幕就隨意,有個幕唔用盡就好似浪費左

不過用係細地方既就好多過壞,起碼可以隨意搬動又唔駛煩佈線,最重要就係就一就D位置就享受到大畫面又唔怕人行過{:6_143:}

Hobbyists 發表於 2022-9-7 10:14

現在投影真係勁正又細,我覺得鍋居係抵玩,現在咁多納米樓真係有必要轉轉思維我都希望投影投幕越來越好多選擇同玩法

w-ming 發表於 2022-9-7 11:27

很好的分享,最重要可以玩,器材可以慢慢换.

TsunHo@FB 發表於 2022-9-7 13:11

w-ming 發表於 2022-9-7 11:27
很好的分享,最重要可以玩,器材可以慢慢换.

係,好彩有面牆可以諗下

宜家開始捱麵包,目標今年內換支SOUNDBAR (BUDGET 2500內)

投影機就睇下雙11有無平貨執

JosephChan@FB 發表於 2022-9-19 15:14

我同樓主一樣xd
618淘左同一部機
818淘埋微瑕疵黑柵
效果係好滿意,但部機得1個hdmi又冇光纖音源輸出有d麻煩,
之後買左個綠聯hdmi 1開3+光纖輸出來插埋soundbar+switch+chromecast+ps4,但hdmi輸入切換有時部機會冇反應而家考慮緊買過部4k短投
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 窮人家庭影院

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。