te2370 發表於 2022-8-17 11:16

多謝PAC兄指教,
我想請教下,
引用你:首先調校subwoofer相位,完成後加subwoofer距離直至感受到低頻埋身到心口位置。

咁用ARC cal完十仔個相位後,ARC個相位唔好郁佢,淨係加十仔距離就可以了?
有無建議距離每次加幾多去試?
謝謝

pac 發表於 2022-8-17 11:58

te2370 發表於 2022-8-17 11:16
多謝PAC兄指教,
我想請教下,
引用你:首先調校subwoofer相位,完成後加subwoofer距離直至感受到低頻埋身 ...

ARC 相位磨合之後唔好郁系因為已經做到大概準。
再做拾仔相位調校系想更準。
加拾仔距離(有時會系減,但多數係加,要自己去試)系想相位更更準,
加減幾多就要自己去試喇。建議每次郁3吋
依個set 法系想用最簡單易明嘅方法去做到一定嘅效果,
再要求多啲就要上深造班喇{:8_374:}

Ken134547 發表於 2022-8-17 12:47

pac 發表於 2022-8-17 09:56
AV 野setting 重要過器材,好器材發揮唔到都變成擺設。
我幫人setting 機自己都有得著嘅,吸收多啲人家經 ...

好多人到而家都唔相信 pac 大哥 講嘅 av嘢setting重要過器材 睇post 見到有啲師兄 一隻十仔唔夠勁 就加夠兩隻 兩隻都唔夠 加夠四隻 其實十仔冇料到 好大機會係setting出咗問題 所以真係希望 小瑟兄可以邀請pac大哥 喺76開番個實戰班 {:1_328:}

koo9726 發表於 2023-4-19 08:28

DEL{:6_162:}

koo9726 發表於 2023-4-19 08:30

真係要慢慢調試,謝謝PAC哥!{:6_182:}

blindfaith3by8 發表於 2023-4-19 14:42

梳化貼牆做唔到a😢

pac 發表於 2023-4-19 14:53

blindfaith3by8 發表於 2023-4-19 14:42
梳化貼牆做唔到a😢

都可以用setting 去就一就嘅

Versa 發表於 2023-4-19 15:27

之前唔關我事,立過眼就算。
依家終於關我事,再睇番就好有用。做福人群{:6_193:}

pac 發表於 2023-4-19 15:31

Versa 發表於 2023-4-19 15:27
之前唔關我事,立過眼就算。
依家終於關我事,再睇番就好有用。做福人群...

之前post 沉咗底,估唔到今日返生{:6_174:}

所以話囉有用嘅始終會有日用到嘅

上完初級班就要諗下上高級組喇{:6_169:}

blindfaith3by8 發表於 2023-4-19 19:23

pac 發表於 2023-4-19 15:31
之前post 沉咗底,估唔到今日返生

所以話囉有用嘅始終會有日用到嘅

我要bb班🤣
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: 找回自己的口味(ANTHEM 調校)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。