chowchow115 發表於 2022-8-8 01:04

Denon 3700 定 Onkyo 6100

各Ching 好
小弟家中只有5.1 (Dali 套裝)加 Denon 2100
近排想升級一下個M
線材想住換Tributaries Max HDMI 線
請問各Ching 呢2部邊部會好點? 謝謝各位

唔係人 發表於 2022-8-8 09:40

安橋好容易壞

chowchow115 發表於 2022-8-8 11:08

唔係人 發表於 2022-8-8 09:40
安橋好容易壞

多謝Ching 見議,因見Onkyo 個部新點又便宜大約1千元到

小邪ktm 發表於 2022-8-8 12:35

chowchow115 發表於 2022-8-8 11:08
多謝Ching 見議,因見Onkyo 個部新點又便宜大約1千元到

師兄天空想玩幾聲道?留意onkyo 6100只有7.2!

chowchow115 發表於 2022-8-8 13:21

小邪ktm 發表於 2022-8-8 12:35
師兄天空想玩幾聲道?留意onkyo 6100只有7.2!

師兄你好,無呀我無天空呀,得5.1 only😮‍💨

usopp 發表於 2022-8-8 17:21

3700有pre out,方便日後加後級

chowchow115 發表於 2022-8-9 10:30

usopp 發表於 2022-8-8 17:21
3700有pre out,方便日後加後級

謝謝師兄,我都有係網上找評測看,好似話3700 因晶片的問題,導至接Ps5 時會黑屏,跟住出左舊野來解決呢個問題

JonesChan 發表於 2022-8-9 14:06

3700會唔會係對Onkyo 7100呢?

usopp 發表於 2022-8-9 18:29

chowchow115 發表於 2022-8-9 10:30
謝謝師兄,我都有係網上找評測看,好似話3700 因晶片的問題,導至接Ps5 時會黑屏,跟住出左舊野來解決呢個 ...

如果你買新貨應該冇事,我買果時已經係最後一批有問題晶片,加上ps5應該冇問題,係夾唔到xbox

chowchow115 發表於 2022-8-9 22:56

usopp 發表於 2022-8-9 18:29
如果你買新貨應該冇事,我買果時已經係最後一批有問題晶片,加上ps5應該冇問題,係夾唔到xbox ...

明白唔該曬師兄
問左幾間都無Denon 3700…
去埋日本天龍官網看,直頭無左3700呢部機😅
頁: [1] 2
查看完整版本: Denon 3700 定 Onkyo 6100

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。