Benip 發表於 2022-7-31 09:45

唔換唔換終需換之電視篇

大半年前換電視是考慮尺寸65或者75,當然聽sales講如果平時都多睇電視就65吋啦,畫質比75吋好,咁我屋企電視同電影各佔一半,所以都係簡左65吋既三叔,但鐘意睇戲既我當日子越耐就越後悔當初冇買75吋,所以呢排朋友屋企裝修換電視就順勢一齊攪攪佢,直上LG C2 77吋,換電視真係一個艱辛既工程,要將成套機拆散搬走,攪掂後再重新擺位,最頭痛就係果堆線,但完成後坐低欣賞又覺得絕對值得

pac 發表於 2022-7-31 10:30

正到無朋友{:6_178:}

成龍大哥 發表於 2022-7-31 13:17

當然聽sales講如果平時都多睇電視就65吋啦,畫質比75吋好.............

呢一點好奇怪....個sales{:1_352:}

Metalgun 發表於 2022-7-31 19:14

正呀

hangshun 發表於 2022-7-31 19:18

超勁正呀.....{:6_136:}

獨行俠 發表於 2022-7-31 19:40

C2正呀
我用緊42
當MON用
OLED真係冇得頂

rockyw 發表於 2022-7-31 22:10

成龍大哥 發表於 2022-7-31 13:17
當然聽sales講如果平時都多睇電視就65吋啦,畫質比75吋好.............

呢一點好奇怪....個sales ...

可能以解像度計, 同一樣4k但尺寸大左係會睇落粗左既

Benip 發表於 2022-8-1 00:08

佢大概係咁意思啦,始終普通電視節目唔同4K電影

AskaLung@FB 發表於 2022-8-1 09:12

我用投100吋對比49吋電視,就算睇1080同埋4K都係唔係好覺粗左,所以應該65同77吋更加應該冇乜分別

Ken134547 發表於 2022-8-1 09:52

AskaLung@FB 發表於 2022-8-1 09:12
我用投100吋對比49吋電視,就算睇1080同埋4K都係唔係好覺粗左,所以應該65同77吋更加應該冇乜分別 ...

咁就誇咗啲 正常100寸對比49吋
投影對比電視嘅密度都已經有分別
更何況尺寸差咁多{:1_332:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 唔換唔換終需換之電視篇

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。