tcflex 發表於 2022-7-27 14:06

Anthemn 740 分享

話說昨日部anthemn 740 好似short short地,用remote 按 volume lag lag, 按幾下冇反應,按多幾吓又得,按.其它制都一樣,以為冇電,换了電都一樣,突然間音量自動一直加大,好彩夠块off 部機,當時正在看戲,如果唔係夠快。真係燒 speaket. off player和後级,再試,一時有事一時冇事,唔知remote 問题定部機問題?

qq1122yq 發表於 2022-7-27 14:19

7月14就到

tcflex 發表於 2022-7-27 14:42

qq1122yq 發表於 2022-7-27 14:19
7月14就到

現在我暫時全用機前的制。我又試過用機的volume 制每4db 上或落,boot 機後又冇事,巳試過拔電,現在用remote 上下volume 有時郁有時唔郁,突然會一支箭咁自動加大或減少db。唔知部機係唔係 delay 返應。

5.1外星人 發表於 2022-7-27 16:55

{:6_130:}
7月14就到

tcflex 發表於 2022-7-27 17:59

Not so sure that whether it relates to the new firmware. Yesterday, it automatically get a new firmware to update.

huohou 發表於 2022-7-28 04:40

我有類似經歷,不過係2 channel simaudio moon amp,個volume制好似鬼上身自己會擰大,後來被人整過部機就一直無事,唔記得壞邊度。同年買的同牌子cd機也係問題多多,宜家已經死咗係屋企,所以對加拿大產品怕怕,兩部機都系新機無耐就壞。

茶母 發表於 2022-7-28 17:20

有冇試過抆咗remote電池?

tcflex 發表於 2022-7-28 17:28

茶母 發表於 2022-7-28 17:20
有冇試過抆咗remote電池?

茶母 發表於 2022-7-29 03:28

tcflex 發表於 2022-7-28 17:28

你試吓抆走所有線,只1駁電開機試吓有冇同樣情況,如果唔用remote都係咁就似係機問題,

睇吓有冇得更新firmware或者搵代理處理

tcflex 發表於 2022-7-29 20:34

茶母 發表於 2022-7-29 03:28
你試吓抆走所有線,只1駁電開機試吓有冇同樣情況,如果唔用remote都係咁就似係機問題,

睇吓有冇得更新f ...

世事真係奇怪,前日連個魅視都有類似的問題,.我個fd 同我講他試過其他remote 被壓着,所以個remote 影響了740 和魅視,我拔了其他temote 的電,咁就冇事,神奇。
頁: [1] 2
查看完整版本: Anthemn 740 分享

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。